Brasserie Schildia op zeedijk Knokke-Heist lanceert drie eigen gins

Redactie KW

Brasserie Schildia uit Knokke-Heist lanceert drie eigen gins: een klassieke gin, een ‘pink edition’ en een alcoholvrije variant.

Schildia is al bijna veertig jaar een gevestigde waarde op de zeedijk in Heist en werd enkele jaren geleden uitgebreid met een beachbar in samenwerking met het sportstrand van de sportdienst Knokke-Heist. In het verleden werd de populaire brasserie van patron Patrick De Breucker al meermaals bekroond voor scampi-, handgepelde garnalen- en zeetonggerechten. Ook voor de boeiende bier-, wijn- en cocktailkaart komen flink wat fans naar de Zeedijk afgezakt.

Drie varianten

Sinds kort heeft Schildia ook haar eigen gin. Het gaat om drie varianten: de Herbal infused London Dry Gin (met sinaasappel, limoen, gember en citroengras), de London Dry Gin pink edition (met bosvruchten, hibiscus, citroengras en vlierbloesem) en de Premium Distilled niet-alcoholisch (met jeneverbes, koriander, citrus en kardemom).

Eigenlijk kwam de gin al in oktober 2020 op de markt, maar dat viel toen samen met de sluiting van de horeca. Nu zijn de gins zowel binnen als op het terras te proeven. Liefhebbers kunnen ook ter plaatse een fles kopen en mee naar huis nemen. (MM)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.