Brasserie De Lisdodde in de Fintele mag zaterdag terras heropenen: “Missen contact met de klanten”

Dirk Dauwens en Mieke Verkarre zullen blij zijn om iedereen terug te zien.© (Foto RVL)
Dirk Dauwens en Mieke Verkarre zullen blij zijn om iedereen terug te zien.© (Foto RVL)
Koen Van Colen
Koen Van Colen Medewerker KW

Het terras van Brasserie De Lisdodde op de wijk Fintele in Pollinkhove opent op zaterdag 8 mei ook. Chef Mieke Verkarre en Dirk Dauwens kijken ernaar uit om opnieuw mensen te mogen ontvangen. “We missen het contact met de klanten”, zegt het horecakoppel.

Mieke Verkarre (60) en Dirk Dauwens (60) zijn blij dat het terras van hun brasserie De Lisdodde met zicht op de prachtige vijver eindelijk opnieuw open mag.

“Hopelijk moeten we dit in het najaar niet meer meemaken”, klinkt het bij Mieke en Dirk. Veel mensen denken: jullie zijn al lang bezig, jullie redden dit wel. Maar het was zeker geen vakantie. Ook voor ons was het uitzoeken hoe en wat. Maar we hebben ons niet verveeld. Werk genoeg in en rond het huis en in de tuin. We hebben ook wat schilderwerken uitgevoerd, taken waar je anders geen tijd voor hebt. En ook wat genoten van enkele vrije dagen.”

Primeur

Brasserie De Lisdodde bood in het weekend ook takeaway aan, een primeur in het 36-jarig bestaan van de zaak. “We danken onze trouwe klanten, en natuurlijk ook de nieuwe, die soms van heel ver kwamen om de gerechten af te halen”, zegt chef Mieke Verkarre. “Ook voor de vele telefoontjes om te vragen hoe het met ons gaat, zijn we heel dankbaar. Een heel lief gebaar.”

Dirk miste het meest het contact met de klanten, Mieke vooral haar jobstudenten en flexijobbers. “En mijn keukenroutine”, voegt ze eraan toe.

Er zijn geen opvolgers in onze familie

Het terras van De Lisdodde biedt plaats aan 40 tot 50 personen, al naargelang het aantal gezinsbubbels aan tafel.

“De kaart blijft hetzelfde, buiten enkele kleine veranderingen op de brasseriekaart”, zegt Mieke Verkarre. “We zullen ook opnieuw ’s middags een daglunch aanbieden.” Brasserie De Lisdodde is gesloten op woensdag, donderdag en vrijdag, ook op 13 mei en 21 juli.

35-jarig bestaan

Het feest naar aanleiding van het 35-jarig bestaan van De Lisdodde, dat vorig jaar door corona niet kon doorgaan, zal vermoedelijk nog een jaartje worden uitgesteld. “Veel dansen en plezier maken zal er waarschijnlijk nog niet inzitten deze zomer”, vermoeden Dirk en Mieke. “We zien wel op 20 juli, dan is het Fintele-kermis.”

Door de gezondheidstoestand van Mieke en het feit dat ze beiden al zestigers zijn, kijken de uitbaters van brasserie De Lisdodde stilaan uit naar een koppel dat hun levenswerk wil verder zetten. “Brasserie, hotel, B&B, je kan verschillende richtingen uit”, besluiten Mieke en Dirk. “Zelf hebben we geen opvolgers. Onze dochter en schoonzoon zitten in een andere branche en de kleinkinderen zijn nog te klein. Dat is wel jammer. Maar we blijven ervoor gaan. We zullen heel tevreden zijn om iedereen terug te zien. Daarom van harte welkom en breng zeker de zon mee!”

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten