https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

BOHO Village Experience in Blankenberge combineert voetbal en ‘Ibiza-vibes’

Het EK-dorp van Sven Vermoortele en Joanne Roberts is open vanaf 11 juni. (foto WK)
Het EK-dorp van Sven Vermoortele en Joanne Roberts is open vanaf 11 juni. (foto WK)
Wim Kerkhof
Wim Kerkhof Medewerker KW

Vanaf vrijdagavond verwelkomen Sven Vermoortele en Joanne Roberts je drie maanden lang in hun ‘BOHO Village’ naast de Floreal. Een EK-dorp met extra beleving. “We willen de mensen hier echt een vakantiegevoel geven.”

De naam zegt het al: BOHO Village Experience wordt niet zomaar een EK-dorp, het wordt een beleving om u tegen te zeggen. Met cinema, food trucks en live DJ’s.

“We hebben hier alvast de ruimte om mensen op een coronaveilige manier – in bubbels – te ontvangen: vierhonderd buiten, tweehonderd binnen in de grote dome-tent achter ons. Maar in plaats van alleen voetbal op groot scherm, besloten we aan ons EK-dorp een extra dimensie te geven in ‘bohemian chic’ stijl. Zeg maar Ibiza-vibes, lekker laidback”, vertelt Sven Vermoortele (53), die samen met zijn partner Joanne (55) ook het Reef Café en dancing Circosia uitbaat in Blankenberge.

Buitenlandse reizen

Voor het bohemian village-concept liet het koppel zich inspireren door hun buitenlandse reizen. “Al dertig jaar gaan we in januari altijd overwinteren in Azië: Bali, Thailand, de Filipijnen… We houden ook allebei van de feestcultuur op Ibiza en in Tulum, Mexico. Het is die sfeer die we hier de komende drie maanden willen oproepen. Het vakantiegevoel in eigen stad, met lekkere cocktails en tapas, kledingstandjes, leuke animatie die past in het concept – denk maar aan een vuurspuwer, bijvoorbeeld. In het openingsweekend komt DJ Zohra Aït-Fath opwarmen voor de Rode Duivels”, aldus Sven.

De voetbalwedstrijden zullen buiten te volgen zijn op een scherm van vier meter op zeven, in de tent komt een tweede scherm van anderhalve op tweeënhalve meter.

Sven en Joanne lieten ook zeven 40 voet containers overkomen met authentieke materialen uit Bali. “De bar, de DJ-booth, kussentjes… Alles werd in Bali met de hand gemaakt. We zorgen ook voor wisselende foodtrucks in telkens andere thema’s. de ene keer Mexicaans of Braziliaans, de andere keer Thais of Vietnamees. Mensen met een originele foodtruck mogen ons trouwens nog altijd contacteren”, zegt Joanne. Het wordt dus aangenaam toeven in de BOHO Village. “We richten hier buiten ook een VIP-aria in; een tiental eilandjes met loungebedden”, toont Joanne. “We willen de consumpties ook democratisch houden. Geen 15 euro dus voor een gin-tonic. Ibiza-vibes, geen Ibiza-prijzen”, knipoogt Sven.

Alle hens aan dek

De Dome-tent van zo’n 380m² doet wat denken aan het We Can Dance festival. “Deze komt van Organic-Concept, een firma uit Antwerpen. Zij zijn de enige van het land die dergelijke tenten levert”, zegt Sven. BOHO Village opent vrijdag om 16 uur de deuren op het leegstaand terrein naast de Floreal.

“We hebben pas laat toestemming gekregen van de stad en daardoor is het nu alle hens aan dek. We zijn hier alle dagen van een uur of zeven ’s morgens tot een gat in de nacht bezig. Maar vrijdag staan we er”, belooft Sven.

De village zal bereikbaar zijn via de parking langs de Koning Albert I-laan. “De locatie is overigens ook goed voor de spreiding in het kader van corona: de zeshonderd mensen die hier terechtkunnen, zijn er zeshonderd die dan niet elders opeengepakt zitten. Dat neemt de drukte wat weg uit het centrum van de stad. We hebben meerdere locaties bekeken, maar uiteindelijk zijn we blij dat we voor deze locatie groen licht kregen van Bernard en Christiane Vandamme. We willen hen nog eens bedanken omdat ze geloofden in ons project”, besluit Sven.

BOHO Village Experience strijkt in Blankenberge neer van 11 juni tot 15 september. De Circosia plant Sven weer open te doen vanaf 1 juli. “Dan kunnen we hopelijk ook weer wat later openblijven.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten