Bistro Twenty Seven in Roeselare stopt ermee door coronacrisis

De coronacrisis heeft nog maar eens voor een Roeselaars horecaslachtoffer gezorgd. Na amper drie jaar gooit Bieke Rambour (30) van bistro Twenty Seven op De Munt noodgedwongen en met heel veel pijn in het hart de handdoek in de ring.

Bieke Rambour stopt met Twenty Seven op De Munt.© SB
Bieke Rambour stopt met Twenty Seven op De Munt.© SB

Het leukste plekje van Roeselare, waar je volgens heel wat vaste klanten kon genieten van heerlijke burgers, slaatjes, unieke croques, stoofvlees à la mama of vers gebakken wafels en pannenkoeken, geeft er de brui aan. “Mijn droom is aan diggelen geslagen”, zegt een verslagen Bieke Rambour op haar facebookpagina.

“Ik zit door mijn reserves heen en al mijn zuurverdiende centjes zijn op. De ministers beloofden van alles maar kwamen met valse beloftes. De coronapremies zijn niet eens voldoende voor mijn vaste kosten . Tijdens de eerste lockdown moest ik geen huur betalen maar nu loopt dit allemaal gewoon door. Met de start van het nieuwe jaar is die huurprijs zelfs nog gestegen.”

Veel steunbetuigingen

Een paar weken geleden klonk Bieke nog hoopvol en startte met een vriendin-collega een meer dan geslaagd Halloweenbox-concept. “De lockdown duurt uiteindelijk te lang. Het gevoel van ontgoocheling en gemis overheerst”, zegt Bieke.

“Ik heb het gevoel dat ik mijn vaste klanten in de steek laat. Een goeddraaiende zaak loslaten omdat het geld op is, voelt voor mij heel zuur. Nadat ik mijn beslissing online gooide, kreeg ik wel massa’s steunbetuigingen. Mijn gsm heeft vandaag nog niet stil gestaan. Ik voel mij niet gefaald. Ik heb het niet opgegeven. Het is gewoon een geval van overmacht.”

B Healthy.Food

“Tijdens de tweede lockdown ben ik met ‘B Healthy.Food’ een nieuw concept gestart. Gezonde koolhydraatarme gerechten die ik van thuis uit maak en die ik aan huis lever. Daarmee hoopte ik deze harde periode wat te overbruggen.”

“Soms moet je moeilijke knopen doorhakken en niet luisteren naar je hart maar naar je verstand. Ze hebben mijn lach, mijn passie en mijn leven afgenomen”, klinkt het verbitterd. “Ik zal het verschrikkelijk hard missen.”

Meer info over het nieuwe concept van Bieke vind je op www.bhealthyfood.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.