Bistro ‘t Verschil (Gits) opent zelfs met twee restaurants op 8 mei: “Wij nemen concrete beslissingen; niet zoals de grote heropeningsgrap van de regering”

Ilse Van Acker en Tom Cloet, zaakvoerders van Bistro ‘t Verschil.
Ilse Van Acker en Tom Cloet, zaakvoerders van Bistro ‘t Verschil.
Wouter Vander Stricht

Heel wat horecazaken twijfelen nog of ze daadwerkelijk het terras van hun zaak op 8 mei zullen openen, maar Tom Cloet en Ilse Van Acker hakten de knoop door. Zij gooien de deuren (van hun terras) open en ook op de parking van de zaak waar hun foodtruck staat opgesteld zullen ze een terras creëren. “Maar dan nog blijven we afhankelijk van het weer.”

Bistro ‘t Verschil langs de Bruggesteenweg in Gits tracht al 13 jaar het verschil te maken en krijgt ook goede kritieken. Tom Cloet (35) en Ilse Van Acker (40) zijn het koppel achter de zaak en samen met hun team kijken ze ook angstvallig uit naar de heropening van de horeca. Op dit moment bellen ze nog alle mensen af die al gereserveerd hadden in het weekend van 1 mei. “We zaten vol, nu mogen we al die mensen opnieuw ontgoochelen.”

Zelfs twee restaurants

Maar zij gaan wel degelijk open op zaterdag 8 mei. Maar niet zonder in hun nieuwsbrief toch nog eens uit te halen naar de beleidsvoerders in dit land. “Na in totaal meer dan 10 maanden gesloten te zijn mogen we nu op het terras serveren. Een welgemeende dank aan onze democratisch verkozen regering en ministers van volksgezondheid. Frauderende vzw’s en senatoren, zwart geld verbranden, het mag en kan allemaal blijkbaar. Maar als je na 24 uur op baan bent word je vervolgd en beboet. Concrete beslissingen en daadkracht, dit is wat wij nodig hebben. Wij hebben concreet beslist: bij mooi en warm weer zijn we open. En dat zelfs met twee restaurants.”

Twee jaar geleden startten Tom en Ilse ook met ‘t Verschil on Wheels. “Met onze hippe foodtruck verzorgen we daarmee allerlei feesten, maar dat ligt nu ook al meer dan een jaar stil. Onze foodtruck hebben we nu al een tijdje op onze parking geparkeerd en van daaruit verkopen we streetfood. Met het restaurant doen we ook takeaway, binnen hebben we zelfs een toonbank geïnstalleerd. Maar vanaf 8 mei willen we buiten terug open gaan. We hebben een overdekt en een open terras beneden en goed van de wind afgeschermd dakterras. In totaal kunnen we daar toch 70 tot 80 mensen een plaatsje bieden, maar we blijven natuurlijk afhankelijk van het weer. Als het slecht weer is zullen we uiteraard niet open gaan, twee dagen op voorhand zullen we aan de hand van de weerberichten laten weten of we open zijn of niet en kan er gereserveerd worden.”

De parking wordt restaurant nummer 2 van Bistro ‘t Verschil. “We zullen daar een bar installeren, wat tentjes plaatsen en tafel en stoelen. Je kunt er gewoon komen afhalen, maar wie wil kan ook ter plaatse eten. De kaart zal ook iets uitgebreider zijn dan nu het geval is.”

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.