Bier op doktersvoorschrift in coronatijden: gekker kan je het niet bedenken

Jeffrey Roos

Café Manuscript en Resto Kafka uit Oostende slaan de handen in elkaar en openen samen take-away foodshop KA-MA’s in de Madridstraat. “Al meermaals is gebleken dat samenwerken in coronatijden de beste oplossing is”, klinkt het.

Ook horecauitbaters slaan op verschillende plaatsen de handen in elkaar. Vanessa Demeij van cafe Manuscript en Katrien Bequé van Resto Kafka bijvoorbeeld. Zij zorgen met hun take-away foodshop voor heerlijke gerechten, dranken, kazen en delicatessen. Maar er is ook een primeur van formaat: het eerste bierpakket ter wereld met een coronavirus-thema, voorgeschreven door een topdokter, om zowel de horeca als de bierkenner tijdens de lockdown te ondersteunen.

De steunactie is de vrucht van een unieke samenwerking met de wereldbekende specialist in pijnbestrijding en anesthesie Prof Dr Admir Hadzic, die ook eigenaar is van de Leuvense brouwerij Dr Blues Belgian Brews. “Toen de horeca opnieuw in lockdown ging, wilde ik met onze ambachtelijke brouwerij Dr Blues deze zwaar getroffen sector helpen”, licht Hadzic toe. “Samen met de beste restaurants en bars, hebben wij de Covid-19 Survival Kit bedacht. Een exclusieve geschenkdoos die zowel de getroffen zaken als de bierliefhebber toelaten om de lockdown beter te overleven.”

Bier op doktersadvies, gaat dit niet te ver? “Natuurlijk is bier geen medicijn, maar met mate genieten kan zeker geen kwaad, en je helpt er ons tegelijk mee verder”, zegt Vanessa Demeij van Manuscript. “De mensen begrijpen wel dat het een vette knipoog is naar de uitzonderlijke tijden die wij samen beleven.”

De namen van de ‘bierbehandelingen’ in de corona-overlevingskit verwijzen naar de medische wereld: zo heb je onder meer het donkerbruine degustatiebier PainKiller (Pijnstiller), de gouden tripel NerveBlock (Zenuwblokkade) of het premium pintje PaceMaker. Daarnaast zit er ook een boekje voorschriften bij, waarmee je je eigen lockdownsymptomen in kaart brengt en ontdekt welke bierbehandeling de dokter je aanbeveelt.

“Het is zeer lekker degustatiebier”, zegt chef Katrien Bequé van Resto Kafka. “Daarnaast is het ook een leuk initiatief om onze sector een hart onder de riem te steken. Op die manier wordt onze branche toch extra gesteund. Ook de verpakking is bijzonder origineel. Ik zou zelf wel graag zo’n bierpakket krijgen.”

De Dr Blues Covid-19 Survival Kit is exclusief verkrijgbaar in de Kafka-Manuscript take-away foodshop, Madridstraat 6, 8400 oostende. Je kan hem ook online bestellen op www.drblues.com/shop en aangeven dat je de royale commissie op je aankoop aan Manuscript of Resto Kafka schenkt.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.