De maaltijdservice Deliveroo komt binnenkort naar Roeselare en is op zoek naar kwaliteitsvolle koeriers. Afhankelijk daarvan hopen ze snel effectief van start te gaan. “Zeker in deze moeilijke periode willen we de horeca helpen om zoveel mogelijk gerechten aan de man te brengen”, vertelt Rodolphe Van Nuffel.
Deliveroo werd in 2013 opgericht als food delivery-service en heeft zijn hoofdkantoor in Londen. Het bedrijf telt 2.500 medewerkers in kantoren over de hele wereld. In België is het concept aan de slag sinds 2015. “De exacte datum voor de lancering in Roeselare ligt nog niet vast want dit hangt af van een aantal parameters”, zegt Rodolphe Van Nuffel, woordvoerder Deliveroo België. “We weten bijvoorbeeld niet hoe snel koeriers én restaurants zich zullen aanmelden. Natuurlijk zijn we bijzonder ongeduldig om onze uitbreiding in België voor te zetten. Voor de horeca is dit een moeilijke periode. We willen restaurantuitbaters helpen om zoveel mogelijk gerechten aan de man te brengen. Het is onze missie om klanten tevreden te stellen en tegelijkertijd de restaurants in Roeselare te ondersteunen met nieuw klanten.”
Opportuniteit
In Roeselare creëert Deliveroo nieuwe werkmogelijkheden voor zo’n 25 koeriers die op zoek zijn naar flexibele werktijden. “Bij Deliveroo zijn koeriers hun eigen baas en kunnen ze zelf bepalen of en wanneer ze willen werken”, zegt Rodolphe.
“Door de flexibiliteit is dit ideaal voor bijvoorbeeld jobstudenten”
“Zo kunnen ze hun werk aanpassen aan hun leven en niet andersom, terwijl ze via Deliveroo ook verzekerd zijn. Voor jobstudenten of zelfstandigen is dit een uitgelezen kans voor een flexibele en goedbetaalde job. We zijn op zoek naar mensen die gepassioneerd zijn over hun stad, dynamisch zijn met een uitstekend gevoel voor service en op zoek zijn naar het voordeel van flexibele werktijden.”
Kandidaten
Kandidaten kunnen zich inschrijven op de website en kiezen zelf voor hun statuut: het deeleconomie regime, student zelfstandige of zelfstandige. “In deze bijzonder moeilijke tijden voor restaurants is gebleken hoe belangrijk meeneem- en bezorgopties zijn voor restaurants. Het is nog niet duidelijk welke voorwaarden zullen gelden voor de heropening van de horeca en dus zal ‘delivery en pick up’ belangrijk blijven. Deliveroo heeft verschillende acties ondernomen om restaurants bij te staan met advies, promo campagnes en betere cashflow. In andere steden heeft de samenwerking met Deliveroo de verkoop van restaurants tot 30 procent kunnen verhogen. (KK)
Restaurants kunnen contact opnemen met Deliveroo via https://restaurants.deliveroo.com/nl-be/apply.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier