Belgische en Marokkaanse gerechten bij Wimo Snack in Menen

Bij tearoom en restaurant Wimo Snack zijn veel Marokkaanse producten te verkrijgen. (foto WO) © wilfried Ossieur
Redactie KW

Pal op de Franse grens, op de hoek van de Rijselstraat met Hoornwerk, opende Lindsey Dury onlangs de deuren van tearoom en restaurant Wimo Snack. Je kan zowel terecht voor ontbijt en Belgische en Marokkaanse gerechten, als voor snacks.

Wimo Snack is gevestigd in een voormalige broodjeszaak in de Rijselstraat 310. Uitbaatster Lindsey Dury (38) woont in Kortrijk, maar is geboren in Menen.

“Ik hielp altijd op kermissen met het bakken van oliebollen, frieten en vlees. Maar ik wilde altijd al een eigen zaak runnen. Toen ik dit pand zag, was ik meteen verkocht. Het interieur werd aangepast en er kwam een nieuwe keuken. Er zijn een dertigtal eetplaatsen, maar de klanten kunnen ook gerechten meenemen naar huis. ‘Wimo’ verwijst naar de namen van mijn kinderen Wissem, Imraan en Mohammed. Mijn man Salem, die bij Beaulieu werkt, helpt me tijdens het weekend een handje.”

Verse bereidingen

“Alles is vers gemaakt en de keuken is de hele dag open. Wie wil ontbijten met een ruime keuze aan ontbijtkoeken, dient vooraf te reserveren. Tijdens de week is er een dagschotel. In het weekend serveer ik ook Marokkaanse gerechten zoals couscous, tajine en harirasoep. Die eetcultuur heb ik overgenomen van mijn schoonfamilie. We komen graag gezellig met zijn allen bijeen en samen koken we dan uitgebreid.”

“Er zijn sandwiches, belegde broodjes, donuts en panini’s te verkrijgen. Ook kan je croques, vers gemaakte hamburgers, soepen, omelet, spaghetti met verse saus of frieten en steak eten. Als dessert zijn er pannenkoeken, wafels, ijscrème of moelleux.”

(CBM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.