Bekende horecazaak La Gare krijgt nieuwe uitbaters

Tina Slabbinck werkt vijf jaar in La Gare en zal de uitbating op zich nemen, geruggensteund door haar partner Nicky Blontrock.© TVA
Tina Slabbinck werkt vijf jaar in La Gare en zal de uitbating op zich nemen, geruggensteund door haar partner Nicky Blontrock.© TVA
Redactie KW

Het is een naam die in Gistel en omstreken klinkt als een klok: La Gare. Ook al is de zaak in coronatijden gesloten, toch heeft ze nieuwe uitbaters: Tina Slabbinck (30) en Nicky Blontrock (32). Het koppel bereidt zich volop voor op een heropening, al is het nog lang niet zeker wanneer dat zal zijn. “We zijn er alvast klaar voor”, klinkt het zelfverzekerd.

De naam La Gare bestaat al sinds 2010 en ligt pal in het kloppend hart van Gistel: naast fietsroute Groene 62 en langs de Stationsstraat met uitzicht op het busstation en administratief centrum. Qua ligging kan je het haast niet beter hebben. In 2018 nam Jens Devlieghere de zaak over, maar nu geeft hij op zijn beurt de fakkel door.

“Ik heb nog een eigen bedrijf voor de installatie, het herstel en onderhoud van spa’s en privéwellness ( Jensspa’s, red. ). De zaken gaan zo goed dat ik nog amper tijd had om de uitbating van La Gare voor de volle 100 procent op me te nemen”, vertelt Jens (28).

En zo ging hij op zoek naar nieuwe uitbaters. Lang of ver heeft hij niet moeten zoeken. Tina Slabbinck werkt deze week precies vijf jaar in La Gare en zal de uitbating op zich nemen, geruggensteund door haar partner Nicky Blontrock.

Roer omgooien

“Jens gaf al aan de zaak te willen overlaten nog voor de tweede lockdown inging”, begint Tina. “Ik werk al sinds mijn vijftiende in de horeca – je weet wel, eerst als vakantiejob – en droomde er altijd van om mijn eigen zaak te hebben. Zo was ik actief bij onder andere Bourgognehof in Eernegem. Nu was de timing juist om de stap te wagen. We gooien het roer een beetje om”, licht ze de plannen toe.

“Zo worden we een dagzaak met ontbijten, lunches en tearoom. We gaan voor een mooi aanbod van onder andere pasta’s, salades, paninibroodjes en croques. En klanten stoefen wel eens met mijn nacho’s. Eén keer per maand organiseren we een event, zoals een barbecue, mosselsouper of scampifestijn.”

“We zien het volledig zitten”, gaat Tina verder. “Deze zaak heeft veel potentieel. Binnen zijn er veertig couverts. De veranda, die je volledig kan openen, is zongericht en kan nog eens veertig klanten ontvangen. De ligging in de stad is ook fantastisch.” En dan komen we bij de hamvraag: wanneer gaat de horeca – en dus ook La Gare – opnieuw open? “Ik denk dat het pas eind april zal zijn, na Pasen”, gokt Tina.

Thuiskomen

“Ik hoop dat de horeca lang genoeg dicht blijft om dan, wanneer we weer de deuren mogen opengooien, ook definitief open te blijven. Want de situatie waarbij we openen, sluiten, openen en wéér moeten sluiten, is zeer nefast. Dat gezegd zijnde: we zijn klaar. Als de regering het licht op groen zet, staan we paraat. Deze coronacrisis hield mij alvast niet tegen om de zaak over te nemen.”

Het koppel, dat momenteel nog in Eernegem woont, zal ook boven de zaak komen wonen. “Voor mij is het een beetje thuiskomen, want mijn ouders wonen nog altijd in de Dullaertweg”, vertelt geboren Gistelnaar Nicky. Hij is – en blijft – actief als technicus bij liftenbedrijf Otis. “Maar uiteraard zal ik een handje toesteken in La Gare”, voegt hij eraan toe.

(TVA)

La Gare zal open zijn op werkdagen en op zondag van 9 tot 18 uur, op zaterdag van 9 tot 14 uur. Woensdag wordt de vaste sluitingsdag. Alle info vind je op www.la-gare.be of op Facebook.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.