Bekend restaurant De Oesterput uit Blankenberge deelt ludiek filmpje op Facebook: “Wij gaan scanneeee!”

Wim Kerkhof
Wim Kerkhof Medewerker KW

Dat het scannen op drukke momenten niet altijd evident is, laten ze in De Oesterput niet aan hun hart komen: wij gaan scanneeee, en de klant verwenneeee, klinkt het in een ludiek filmpje op de Facebookpagina van het bekende visrestaurant.

“Er zit al eens een barst in het schermpje waardoor het niet lukt, of mensen printen het Covid Safe Ticket thuis uit en dan moet je telkens bijlichten met een zaklampje… Dat scannen vergt dus inderdaad wel wat tijd, en ik ben eerlijk gezegd ook niet helemaal overtuigd dat het Covid Safe Ticket nu hét grote verschil maakt om ergens veilig te gaan eten”, zegt Pieter Devriendt.

“Maar we vinden het wel zo belangrijk om de moed erin te houden en onze klanten een goed gevoel te geven. Samen maken we er het beste van.”

‘Met kreeft is het altijd feeft’

Het aanstekelijke filmpje – op de tonen van ‘Ik ga zwemmen’ – lijkt aan te slaan: in één dag tijd werd het al meer dan achtduizend keer bekeken. “Het idee kwam zoals wel vaker van papa, maar Robbe en ik hebben het ‘gefinetuned’. Dat zinnetje ‘met kreeft is het altijd feeft’ komt trouwens van mij”, knipoogt Pieter.

Ook leuk gevonden: Kreeft uit Amerika, toon ons uw Astra Zeneca. Waarop een klant vraagt of Pfizer misschien niet rijmde? “Het was mijn broer die dat vervolgens spontaan wist te rijmen met appetizer”, lacht Pieter.

Ook bij de heropening van de horeca nam de pater familias samen met zijn twee zonen een ludiek filmpje op. ‘De terrassen zijn vuil’ werd toen maar liefst 33.000 keer bekeken. “Door het luchtig en amusant te houden, krijgen de mensen ook weer meer goesting om op restaurant te gaan”, klinkt het.

(WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier