B&B De Rentmeesterhoeve in Reningelst breidt uit

Ann Bouton in een van de nieuwe kamers van haar B&B. (foto LB)
Ann Bouton in een van de nieuwe kamers van haar B&B. (foto LB)
Laurie Bailliu
Laurie Bailliu Medewerker KW

Ondanks de coronacrisis werd er in B&B De Rentmeesterhoeve druk geïnvesteerd om extra kamers te verwezenlijken. Ann Bouton baat de zaak in Reningelst sinds 2008 uit. “Iemand gelukkig maken doe ik heel graag. Hier was ooit eens een palliatieve persoon die hier al vaker was geweest. Zij wilde graag nog een laatste keer naar hier komen met haar familie. Dat heeft me enorm gepakt”, zegt Ann.

“Het was altijd mijn droom geweest om een B&B te openen. We dachten eerst om naar het zuiden te trekken, maar we kwamen tot het besef dat we evengoed in eigen land iets op poten konden zetten. Ik ben heel lang op zoek geweest naar een geschikte locatie in de Westhoek. Ik vond niet onmiddellijk een pand dat me aansprak. Maar toen ik deze locatie zag… Het was een schot in de roos”, zegt Ann Bouton (50). Samen met haar partner Filip Bekaert (58) is ze eigenaar van B&B De Rentmeesterhoeve in Reningelst. Voordat Filip en Ann aan de slag gingen met hun B&B hadden ze in Poperinge en Menen een frituur.

“De Rentmeesterhoeve situeert zich op het geklasseerde domein van het voormalige kasteel van Reningelst. In 2008 werd de bijhorende resterende kasteelhoeve omgebouwd tot onze B&B. Het mooie aan deze locatie is dat het te midden van alles ligt. De vergezichten zijn hier adembenemend. De biercultuur en de fiets- en wandeltochten trekt gasten aan. Mensen kunnen Heuvelland, Ieper en Poperinge leren kennen. We vinden het hier vooral belangrijk dat mensen tot rust kunnen komen. We proberen een oase van rust te creëren. Mijn man is de kok en ik zorg ervoor dat onze gasten niet te kort komen”, zegt Ann.

Extra kamers

In 2008 opende de B&B met vier kamers. In 2018 werd de polyvalente ruimte onder handen genomen. “In 2019 namen we de beslissing om uit te breiden met drie extra kamers en daarmee zouden we in 2020 mee van start gaan. Van corona was toen natuurlijk nog geen sprake. Coronacrisis of niet, we hebben nooit getwijfeld om de investering te doen. De plannen waren er, dus waarom uitstellen? Door corona hebben we ook meer tijd gehad om onze plannen uit te werken, want we moesten toch verschillende keren verplicht sluiten. De drie extra kamers zijn nu afgewerkt en zijn helemaal klaar om mensen te ontvangen. Elke kamer is uitgerust met een comfortabel bed, een zithoekje en badkamer met toilet”, zegt Ann.

“Voor we ons terras mochten openen, konden niet alle zeven kamers geboekt worden. Gasten mochten hun ontbijt niet in de ontbijtbar eten en ik wilde ook niet dat ze hun ontbijt op de kamer moesten eten. Daarom kreeg elke kamer een extra ruimte ter beschikking waar ze konden eten. Dat zorgde er natuurlijk wel voor dat er minder kamers konden geboekt worden, maar voor mij staat het genieten en vakantiegevoel op de eerste plaats. Rendabel was het niet, maar het was wel goed voor onze moraal. Mensen weer zien genieten en hen het gevoel geven dat er eigenlijk geen corona is. Onze gasten toonden altijd heel veel dankbaarheid en nu nog meer. Mensen staan nu meer stil bij de kleine dingen”, zegt Ann. “We kunnen nog uitbreiden, maar we nemen nu even een adempauze. Het is ons levenswerk en we hebben tijd.”

Cliënteel

Door de jaren heen heeft Ann een fijn cliënteel opgebouwd. “Er zijn gasten die al een tiental keer zijn langsgekomen. Mensen van alle leeftijden komen hier langs. Tachtig procent van onze gasten zijn Belgen, maar nu zijn er ook opvallend meer gasten uit de buurt. Kortrijk, Brugge, Ieper,… Er zijn zelfs mensen uit Roesbrugge gekomen. Die mensen maakten veel fietstochten en door hier te overnachten konden ze eens de andere kant van onze streek ontdekken”, zegt Ann. “Als ik hier ben, lach ik altijd. Ik heb nog nooit het gevoel gehad dat ik aan het werken ben. Het contact met mensen vind ik heel belangrijk en door corona is dat toch een stuk minder. Iemand gelukkig maken doe ik heel graag. Hier was ooit eens een gast die hier al vaker was geweest. Wat ik niet wist, was dat die persoon palliatief was. Ze wilde graag nog een laatste keer naar hier komen met haar familie. Dat heeft me enorm gepakt en dat zal me altijd bijblijven”, zegt Ann.

(LB)

Prijzen en arrangementen zijn te raadplegen via http://www.rentmeesterhoeve.be/

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier