https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

B’Artiste in Roeselare heeft grote plannen met onder meer een nieuw terras

Stijn Lanssens pakt elk weekend uit met een andere aanbod takeaway, afgelopen weekend: tapas!©STEFAAN BEEL Stefaan Beel
Stijn Lanssens pakt elk weekend uit met een andere aanbod takeaway, afgelopen weekend: tapas!©STEFAAN BEEL Stefaan Beel
Thomas Dubois

Nog een kleine anderhalve maand en de horeca mag opnieuw de deuren openen. Tot dan stellen we ons tevreden met het uittesten van takeaway. Deze week lieten we ons onderdompelen door de verschillende tapas van B’Artiste. Stijn Lanssens maakte van de lockdown(s) gebruik om even alles te herbekijken. “Ik hoop vanaf begin mei vooraan ook met een terras te kunnen uitpakken”, aldus Stijn.

B’Artiste vinden we sinds veertien jaar in de Zuidstraat, uitbater is Stijn Lanssens. Je kan er in normale omstandigheden terecht voor tapas, maar ook het verrassingsmenu met verschillende gerechtjes is een topper. Tot zolang zet Stijn in op takeaway. “We zijn daar tijdens de lockdown eigenlijk vrij snel mee begonnen”, begint Stijn te vertellen. “Vanzelfsprekend was het niet, want het gerecht moet haalbaar zijn voor de mensen en vooral makkelijk op te warmen zijn. Ik probeer ieder weekend met een ander aanbod uit te pakken, van een assortiment tapas tot pizza, een bbq-box bij mooi weer of een iets specialer menu. Dat blijkt een succes, al is het natuurlijk niet elk weekend zo. Ondertussen merk je toch dat de mensen vooral echt verlangen om weer echt op restaurant te mogen en te genieten. Persoonlijk vind ik het plezant om zo de klanten toch nog eens te zien en het zorgt voor welgekomen inkomsten.”

Winkel verdwijnt

Als de horeca effectief opnieuw open mag vanaf 1 mei, dan verwacht Stijn alvast een stormloop de eerste weken. “Het restaurant is er klaar voor. In de zomerperiode hebben we er alvast voor gezorgd dat je veilig kunt tafelen. Het voordeel van het restaurant is dat we vooral in de diepte gaan en zo bijna op volle capaciteit kunnen werken. Met oog op de heropening wil ik een frisse wind door B’Artiste laten waaien. Vooraan was er een winkelgedeelte, dat verdwijnt nu. Ik wil de zaak opsplitsen in een restaurantgedeelte achteraan en een drankgedeelte vooraan, daar kunnen de mensen wel nog genieten van kleine tapas. Vooraan wil ik dan ook opnieuw een terras inrichten.”

Zelf kunnen we de betere tapas wel appreciëren, dus profiteerden we van het tapasassortiment afgelopen weekend om het aanbod uit te testen. Op het menu stonden tien verschillende tapas, zowel koud als warm en effectief makkelijk op te warmen. Een volgorde is het niet, maar het leek wel logisch om te starten met de broodstokjes en bijhorende dip. Perfect voor bij een aperitief, daarna volgde onder meer een hapje met tonijn of gerookte paling met rode biet en geitenkaas. Hapjes die nooit ontgoochelen, net zoals de klassieke wrap met zalm.

Perfecte porties

Voor in de friteuse waren er calamares met bijhorende tartaarsaus en een garnaalkroket. Nog warm te serveren: een broodje pulled porc, gelakte ribbetjes en er was zelfs kaasfondue voorzien. Allen heel lekker. Het mergpijpje daarentegen beviel minder, al zal dat vooral aan de eigen smaak liggen, vermoed ik. Een panna cotta maakte het geheel af. Daarbij bleken vooral de porties perfect, genoeg om een hele avond te eten zonder er op het einde een indigestie of andere maagklachten aan over te houden.

Je ontdekt het takeaway aanbod van B’Artiste iedere week op de Facebook-pagina.

Een volledige lijst kan je raadplegen op kw.be/afhaal

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten