https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Bar d’Or van Enrique Espriet in Hooglede draait op volle toeren na valse start

Enrique Espriet bouwde zijn zomerbar helemaal zelfstandig. (foto JT)
John Taillieu
John Taillieu Medewerker KW

Al tweeënhalf jaar is Enrique Espriet eigenaar van café De Commerce maar door de coronacrisis moest het een tijdje dicht. Enrique bleef echter niet bij de pakken zitten en opende dan maar Bar d’Or in de weide achter het café.

Het horecabloed stroomt door de aderen van Enrique Espriet (21). Hij werkte altijd al in de horeca en besloot tweeënhalf jaar geleden om café De Commerce over te nemen. “Vanaf dag één heeft dat goed gedraaid,” opent Enrique, Spriete voor de vrienden.

Succesverhaal

“Ik ben tamelijk bekend in de streek en krijg dus geregeld veel volk over de vloer. Toen gooide corona natuurlijk roet in het eten. Het was niet gemakkelijk als beginnende ondernemer, vrij frustrerend zelfs dat je wou werken maar niet mocht. Vorig jaar opende ik ook al een zomerbar en tijdens de kerstperiode stond er een chalet in Roeselare. In vier dagen tijd bouwde ik Bar d’Or uit, dit jaar had ik twee weken om alles volledig op te bouwen. De naam heb ik samen met wat vrienden bedacht op een terras.”

Net zoals vorig jaar is de zomerbar een succesverhaal. Er is plaats voor 400 mensen, er zijn twee vijvers voorzien, twee vipterrassen en elke avond een dj die voor de nodige deuntjes zorgt. “Hier is het overigens een echte zomerbar”, vervolgt Enrique. “Het stoort me wel een beetje dat sommige cafés zes extra tafels buiten plaatsen en van een zomerbar spreken. Mijn zomerbar leunt dicht tegen het nachtleven aan. Zo zijn er al danseressen en vuurspuwers langsgekomen. Het frustrerende is natuurlijk het vroege sluitingsuur. Ik begrijp al die politieke beslissingen niet goed. Iedereen gaat dan tegelijkertijd naar buiten en gaat dan vervolgens bij iemand thuis voort feesten.”

De zomerbar loopt nog door tot het eerste weekend van september.

Weergoden

“Het is al telkens vollenbak geweest. Ik ben natuurlijk wel afhankelijk van de weersomstandigheden. Als de bar open is en het begint te regenen, is het heel ambetant, want niet iedereen kan overdekt zitten. Duimen dus dat de weergoden een beetje meezitten deze zomer. Sowieso plan ik tijdens de zomer nog een groot evenement. In vergelijking met vorig jaar is de parking groter. Die is nu voorzien op een naastgelegen weide.”

Toch kende de zomerbar een valse start, want na het openingsweekend werd de bar wegens het overtreden van de coronamaatregelen gesloten tot 9 juli. Op sociale media circuleerden foto’s waarbij er rondgelopen werd en waren er ook weinig tot geen mondmaskers te zien. Bovendien was er ook een show met dansers en vuurspuwers. De politie stelde twee pv’s op en in samenspraak met de burgemeester werd de bar even gesloten.

Bar d’Or is nog tot het eerste weekend van september open van donderdag tot zondag, telkens vanaf 15 uur. Voor meer info kan je terecht op de Facebookpagina.

(JT)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.