Bal à Deuse Festival opent zomerbar Bar-Bàr

© (Foto LB)
Laurie Bailliu
Laurie Bailliu Medewerker KW

Het Poperingse Bal à Deuse Festival heeft een zomerbar geopend op het voormalige Clarebout EK-dorp in de Casselstraat. Bar-Bàr is telkens geopend van vrijdag tot zondag, tot en met 15 augustus.

Ook dit jaar kan de organisatie van Bal à Deuse Festival hun plannen niet doorvoeren. “In 2020 kon ons festival al niet doorgaan en ook dit jaar was het niet mogelijk om het festival te organiseren zoals andere jaren. Een alternatief was er vorig jaar niet, maar dit jaar wilden we sowieso wel iets op poten zetten. Zo groeide het idee om een zomerbar te starten”, zegt Seppe Vanden Broeck van Bal à Deuse Festival. Samen met Lore Claerbout van Bal à Deuse Festival en Ward Riecherts van West Coast Events zet hij zijn schouders onder de zomerbar.

Een weide van 10.000 m² langs de Casselstraat is de locatie geworden voor Bar-Bàr. Vorige maand werd op die weide nog het Clarebout EK-dorp uit de grond gestampt. “De locatie hadden we vorig jaar al in gedachten voor het festival. Het is een mooie locatie in het stadscentrum, maar tegelijk ook omgeven door groen.”

Geen Bal à Deuse Festival dus dit jaar, maar wel zomerbar ‘Bar-Bàr’. “Het is geen typische, afgeborstelde zomerbar. Het is een mix van festival en café. Een echte Bal à Deuse sfeer.” Van vrijdag tot zondag kan je, nog tot en met 15 augustus, genieten in Bar-Bàr . Alle komende activiteiten van Bar-Bàr kan je ontdekken op de Facebookpagina van ‘Bal à Deuse’.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier