https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

AZ Zeno als eerste ziekenhuis in culinaire Gault & Millau gids

© (Foto DM)
Dirk Meulders
Dirk Meulders Medewerker KW

Een ziekenhuis in de culinaire Gault & Millau gids, AZ Zeno doet het. In de gloednieuwe editie ‘A Taste of Knokke-Heist’ lezen we vijf smakelijke bladzijden over de keuken van AZ Zeno.

“Willem Asaert, bekend culinair recensent, bezocht AZ Zeno in april 2021. Wat hij nadien neerpent, spreekt tot de verbeelding. Hij beschrijft verse pretselbroodjes die met een heerlijk broodparfum en fijne, glimmende korst minstens één, vaak twee koksmutsen waard zijn. De smeuïg gegaarde ossobuco van sappig kalfsvlees met fijn merg in een diep smakende saus vol reliëf smaakt volgens Asaert even rijk en waarachtig als in het betere Italiaanse restaurant”, aldus communicatieverantwoordelijke Julie Dewaele.

Chef catering Pieter De Smet: “Het was een hele eer om Willem Asaert te mogen ontvangen in AZ Zeno. Ik moet bekennen dat er toch wat gezonde stress was die dag. Als ziekenhuis is het natuurlijk niet onze ambitie om een sterrenrestaurant te zijn. Wel willen we gezonde, voedzame en smakelijke gerechten serveren omdat we sterk geloven dat goed eten belangrijk is voor het welzijn en bijdraagt tot een goed herstel. We telen daarom een groot deel van onze groenten zelf en kiezen voor lokale en smaakvolle ingrediënten. Deze vermelding is voor ons een erkenning van onze filosofie.”

Het AZ Zeno-ziekenhuis voorziet voor alle medewerkers en artsen alvast een exemplaar van deze bijzondere uitgave.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.