Automatisch restaurant De Wand maakt achter fornuis staan overbodig: “Compleet gangenmenu uit muur”

Paul Bruneel

Pedro De Clercq en Charlotte Landuyt van het bekende restaurant De Lanteirne en hun overburen Maxim De Clercq en Michiel Van Cauwenberghe van de wijnbar VecINO hebben een (h)eerlijke samenwerking gerealiseerd. In automatisch restaurant De Wand in de Henri Jasparlaan kun je sinds vorige week terecht voor topgerechten van begin tot einde met de aangepaste dranken.

“De Wand is een gezamenlijk idee”, zegt Pedro De Clercq van De Lanteirne. “We waren er al een tijdje over aan het brainstormen maar nu is het zover en we hebben de aanpalende garage volledig omgebouwd tot een automatisch restaurant met alles er op en er aan. Het is eigenlijk een uniek eethuisje geworden waar je een ruime keuze hebt aan versbereide gerechten die je uit de muur kan halen. Wie geen zin heeft om aan het fornuis te staan om een feestmaal op tafel te zetten, kan voortaan bij De Wand terecht.”

Het unieke concept van de twee horeca-uitbaters slaat duidelijk aan in Westende, want sedert de opening vorige week woensdag was er al heel wat belangstelling. “De Wand staat voor eten aan de muur, maar onderscheidt zich van andere automaten door de grote keuze van gerechten en je kunt er ook een volledig menu uit de muur halen. Er zijn diverse soorten aperitiefhapjes te verkrijgen, een viertal soorten soep en een enorme keuze aan voorgerechten. Dat gaat van gerookte zalm, over carpaccio, tot garnaal- en kaaskroketten. Er is ook een brede waaier van fijne vleeswaren beschikbaar. Ook wat de hoofdgerechten betreft is er een ruime keuze tussen vis- en vleesgerechten. Dan heb ik het nog niet gehad over de groenten en sausjes en de nagerechten en dranken die te verkrijgen zijn”, zegt Pedro De Clercq.

Extra personeel

De schotels kunnen ook zonder probleem worden opgewarmd en zijn voorzien van een begeleidende nota. Het automatisch restaurant is toegankelijk van 6 uur ’s morgens tot 1 uur ‘s nachts, want dan wordt de deur automatisch gesloten. Er kan worden betaald met de bankkaart en toegang wordt verleend via de identiteitskaart. De inplanting van De Wand zorgt meteen ook voor extra tewerkstelling. “Het personeel van De Lanteirne en VecINO staat in voor de bevoorrading, straks samen goed voor 10 personen.”

Info: op www.delanteirne.be of www.vecino.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier