Ateljee 5 en Améro verwennen papa’s met box vol lekkers: picon en ijs

© (Foto LBR)
© (Foto LBR)
Laurie Bailliu
Laurie Bailliu Medewerker KW

Noteer het alvast in de agenda: op zondag 13 juni vieren we de papa’s! Stein Berten van het ambachtelijke ijsatelier ‘Ateljee 5’ in Westvleteren biedt samen met Chloé en Robbe van Améro een papabox aan. “Een box vol lekkers: 2 nieuwe ijsjessmaken met picon- en orangettessmaak en een fles picon vin blanc.”

“Door de coronacrisis zijn we gestart met onze ‘Have an ice day’ boxen. Daarbij kan je iemand verrassen met een box gevuld met ons artisanaal ijs en ander lekkers. Die boxen waren een groot succes en zijn dit ook gebleven. We kozen er ook voor om met de boxen in te spelen op thema’s zoals verjaardagen, Moederdag… Nu is dus Vaderdag aan de beurt”, zegt Stein Berten van het ambachtelijke ijsatelier ‘Ateljee 5’. “Het was mijn dochter Flore die met het voorstel kwam om samen te werken met Chloé en Robbe van Améro voor onze Vaderdagbox. Zij studeert communicatiemanagement in Gent en verzorgt de sociale media en communicatie van Ateljee 5. Met plezier werken we samen met andere lokale ondernemers en zetten we in op korte keten. Lokaler kan niet meer, want Robbe is als het ware onze buurman. Streekproducten zijn in. Producten die niet in een fabriek werden verwerkt, smaken ook zoveel beter ”, aldus Stein.

Améro biedt een kant-en-klaar aperitief aan op basis van picon en witte wijn. “Onze picon wordt gemaakt aan de hand van mijn papa zijn recept. Zijn picon viel altijd enorm in de smaak als mensen op bezoek kwamen en zo groeide het idee om het te gaan verkopen”, zegt Chloé Verolleman (21) uit Abele. Samen met Robbe Lamaire (20) produceert ze alle picon die wordt verkocht. Chloé is student marketingcommunicatie en Robbe studeert voor handelsingenieur. “In november 2020 zijn we begonnen met de verkoop van onze eigen picon. Ondertussen werden al 2050 flessen verkocht. Dat is een mooi aantal en meer dan we hadden verwacht. Momenteel is er ook echt een heropwaardering van picon. Sinds februari 2021 is onze picon ook te koop in diverse drankenhandels”, zegt Robbe.

Nieuwe ijssmaken

In het Vaderdagpakket zit een fles picon vin blanc van Améro en 2 nieuwe ijssmaken van Ateljee 5. “Onze picon smaakt iets zoeter en is niet te zwaar. Een 2de glas picon kan dus zeker gedronken worden. Daarnaast heeft het ook geen overdreven alcoholische smaak”, zeggen Chloé en Robbe. “Nadat duidelijk werd dat we zouden samenwerken ben ik beginnen nadenken over foodpairing. Welke ijssmaken passen bij picon? Deze picon wordt geserveerd met een sinaasappelschijfje. Sinaas en chocolade is een goed huwelijk, dus ben ik daarmee aan de slag gegaan. Er is het piconroomijs en het ijs met orangettessmaak. Het piconijs wordt ook een vaste waarde in het assortiment van Ateljee 5 en zal ook verkrijgbaar zijn via de webshop”, en tevens volgt er in het ijssalon een nieuw dessertbord met het piconijs, zegt Stein.

Er worden 300 Vaderdagpakketten voorzien. “Op = op. Een pakket kost 30 euro en wordt in de Westhoek op zaterdag 12 juni en zondag 13 juni thuisgeleverd. Bestellen kan via de Facebookpagina’s van Ateljee 5 en Améro. Telefonisch bestellen kan ook via 0474/35.60.25 (Ateljee 5) of 0471/85.16.04 of 0495/75.01.42 (Améro).” Via onderstaande QR-code kan ook besteld worden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier