Anuscka Dobbels doopt De Dolle Kever (Izegem) om tot In ‘t Geniep

Anuscka Dobbels opent zaterdag café In ‘t Geniep. Ze zal er assistentie krijgen van haar partner Wendy Madou. © Frank Meurisse
Wouter Vander Stricht

De Dolle Kever is niet meer, voortaan gaat de herberg op de hoek van de Kortrijksestraat en de Meensestraat door het leven als In ‘t Geniep. Anuscka Dobbels is er straks de nieuwe waardin. Op 10 september zwaait het café voor het eerst de deuren open.

Anuscka Dobbels (54) voert vanuit haar woning in de Burgemeester Vandenbogaerdelaan retouches uit, iets wat ze ook wil blijven doen. Als klant kende ze de Dolle Kever al, na de tweede lockdown ging het café dat pal tegenover het Sint-Pietersstraatje ligt niet meer open. “Ik heb altijd al goesting gehad om café te houden”, zegt Anuscka. “Mijn moeder stond ook achter de toog in cafés in Kortrijk en Zwevegem. Ik weet dus wel wat het inhoudt.”

Ook haar partner Wendy Madou, die zal bijspringen op drukke momenten, is het caféleven niet onbekend. “Mijn moeder hield jaren ‘t Gouden Kruis – kortweg ‘t Kruiske – in Sint-Eloois-Winkel open, dat nu tegen de vlakte ging en waar de nieuwbouw van Jeugdhuis Chaplin zal verrijzen. En ik bestelde ook nog in café De Plakwaaier. Maar die tijden liggen toch al een tijdje achter ons.”

Wendy en Anuscka waren deze week nog flink in de weer om het café in een nieuw kleedje te steken. “Het is opnieuw geschilderd en er is een nieuw interieur.”

Het café krijgt ook een nieuwe naam. “In ‘t Geniep vinden we wel goed klinken. Vaak gaan mannen er eentje op die manier drinken, het klinkt gewoon ook goed.” Het is ondertussen al de zoveelste naam voor het kafaat dat eerder al De Nieuwe Sint-Pieter, ‘t Pupieterke, Green Chevy en Seven Eleven heette.

Kermisweekend

Het café zal op vrijdag, zaterdag, zondag en maandag open zijn vanaf 10 uur. “Ik blijf dus ook nog mijn retouches doen. Wellicht zullen er in het weekend hier wel mensen binnen springen om kledingstukken af te geven of op te halen. Dat zullen we op de duur wel zien.”

Het gebouw in de Meensestraat 1 kent weinig geheimen voor Anuscka en Wendy. “Het klopt dat we hier trouwe klanten waren. We kennen hier dus al veel volk. Hopelijk blijven die ook allemaal komen en ook nieuwe mensen zijn uiteraard welkom. Jong en oud ziet hier door elkaar en dat mag straks ook aan de toog.”

Voorlopig zijn er nog geen clubs actief. “Maar er staat hier een biljart en ook darts behoort tot de mogelijkheden. Misschien ontstaat hier wel een club, maar dat laten we aan de klanten over”, vult Wendy aan.

Het café gaat vrijdag 10 september open. “We zullen later wel nog een officiële opening geven, maar nu zijn we nog te druk in de weer om alles klaar te krijgen”, besluiten Wendy en Anuscka. (WVS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier