Als de zon van de partij is, zitten de terrassen vol

In Brugge heerste een gezellige drukte.© JVM
In Brugge heerste een gezellige drukte.© JVM
Redactie KW

In tegenstelling tot gisteren is het vandaag wel al de hele dag gezellig druk op de terrassen. Onze medewerkers gingen de sfeer opsnuiven in Oostende en Brugge.

Zaterdag duurde het tot ongeveer 17 uur voor de terrasjes volliepen en daar zat het weer voor iets tussen. Zondag was het een ander verhaal. We stonden op met zo’n 15 graden op de thermometer. Tegen de middag haalde het kwik al 20 graden. “Een groot verschil in vergelijking met gisteren”, zegt Luna Laforce (22), manager bij Jilles Beer en Burgers op de zeedijk in Oostende.

“Vandaag liep ons terras al snel vol. Ik heb het gevoel dat het gisteren nog wat onwennig aanvoelde voor de mensen na zeven maanden. Dat was ook voor ons zo. Uiteindelijk kwam het tegen de avond nog goed. We hebben gemerkt dat mensen echt alles uit de kast willen halen om tot 22 uur te kunnen blijven zitten. Om 21.45 uur hebben de mensen braaf afgerekend en om 22 uur lieten we weten dat we zouden sluiten. Niemand maakte daar een probleem van.”

Zondag was er duidelijk meer volk op de terrasjes dan zaterdag.© JRO
Zondag was er duidelijk meer volk op de terrasjes dan zaterdag.© JRO

Vandaag wordt rond 17 uur onweer verwacht voor de hele kustregio. “Het zal inderdaad vandaag veel vroeger gedaan zijn door het weer. Maar wat we gehad hebben kunnen ze ons niet meer afnemen. We hebben zeven maanden lang stilgelegen, dan gaan we niet klagen over die paar extra uurtjes minder werk. Maar door enkel de terrassen te openen blijven we sterk afhankelijk van het weer”, aldus Luna.

Op de Grote Markt in Brugge waren er overal wel nog tafeltjes beschikbaar.© JVM
Op de Grote Markt in Brugge waren er overal wel nog tafeltjes beschikbaar.© JVM

In Brugge is het vandaag, zondag, aangenaam druk, maar op de meeste terrassen in de binnenstad was er overal wel nog een tafeltje beschikbaar. Vermoedelijk trekken veel mensen richting kust om van de zee te genieten.

(JRO/JVM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier