Alexander Parmentier (48) brouwt een “gewillig blondje”

Alexander Parmentier met een Hete Klinke in de hand.© AD
Alexander Parmentier met een Hete Klinke in de hand.© AD
Redactie KW

Aan originaliteit en creativiteit ontbreekt het niet bij Alexander Parmentier uit Kuurne/Deerlijk. Na een succesvolle start vier jaar geleden met het Klootzakske, lanceert hij nu een tweede biertje: Hete Klinke.

Alexander Parmentier (48) is geboren en getogen in Kuurne, maar woont nu in Deerlijk (Sellewie). Hij is een rasechte ondernemer met een artistieke achtergrond. Hij schildert, tekent en stond enkele jaren geleden op de markt in Kuurne tijdens ArtMarkt waar hij een zeer groot en indrukwekkend portret van zijn dochter schilderde. Hij werkte eerst zeven jaar bij een reclamebureau en is nu al 15 jaar actief als vormgever bij een bedrijf.

“Ik zet al jarenlang producten voor anderen op de markt”, zegt Alexander. “Ik droomde ervan om dit ooit eens voor mezelf te doen.”

“Als ode aan de vrouwen, de ‘topwijven’ van al die klootzakskes, brouwde ik een nieuw bier”

Op de vraag waarom hij dan gekozen heeft voor een nieuw bier en niet voor een ander product, lacht hij: “Ik heb een passie voor bier. Het is een leuk product en ik drink het zelf heel graag. Ik liep al lang rond met het idee om een eigen biertje te laten brouwen. Iets wat mij en mijn vrienden zou smaken.”

Hij lacht bij de herinnering: “Het idee ontstond tijdens een verrassingsweekend in Frankrijk met de vriendengroep. Ik had als verrassing een biertje laten brouwen naar onze smaak. We ‘kloten’ elkaar eens graag en zo is tijdens die trip de naam ontstaan: het Klootzakske.”

Opvolger

“Het Klootzakske is een blond bier met ballen en was een schot in de roos”, vertelt Alexander. “De naam beviel en de smaak ook, de verkoop steeg elk jaar. Het begon met enkele kartons in de lokale winkels in Deerlijk en Kuurne en nu zijn er al zo’n 300 handelaars in Vlaanderen die het Klootzakske in hun winkelrek hebben staan. En de Hete Klinke volgt dezelfde weg.”

“Als ode aan de vrouwen, de ‘topwijven’ van al die klootzakskes, heb ik dan een tweede biertje op de markt gebracht: de Hete Klinke”, vervolgt Parmentier. “Het is ook een soort Belgian Blond maar met een andere receptuur. Het heeft een volle, zachte smaak en een alcoholpercentage van 6.9%.”

De reacties op de namen van de twee bieren zijn positief. De namen zijn grappig en tegelijk ook een beetje treiterend bedoeld.

Nu de terrassen weer open zijn, is het het ideale moment om eens een Hete Klinke te drinken en te klinken met een Klootzakske. Santé! (AD)

Meer info: http://www.klootzakske.be of info@klootzakske.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier