20 zomerbars openen deze zomer in regio Roeselare-Izegem-Tielt en die stellen wij kort even voor

Wouter Tack en Filip Deroo werkten misschien wel de opvallendste zomerbar uit, op 40 meter hoogt in de Sky Bar in Izegem. © Frank Meurisse
Wouter Vander Stricht

Sommige zomerbars openden al de deuren, anderen zijn nog in volle voorbereiding. Maar het aanbod in onze regio is alvast groot genoeg om ieder zomerweekend ergens anders je tenten op te slaan. Hieronder een overzichtje van alle zomerbars.

In Roeselare zijn dat er twee. De stad schreef een concessie uit voor de zomerbars aan de Kop van de Vaart en in het Stadspark zijn het de mensen van Place2Party die de organisatie op zich zullen nemen.

In Izegem ook twee zomerbars. Eentje die er uitspringt is die in de Skyline-toren, waar je op 40 meter hoogte zal kunnen genieten van het uitzicht, maar voor een een relaxte sfeer. Nog in Izegem komt Bar Héron achter het Blauwhuis en aan het Koetshuis. De details worden nog uitgewerkt, maar binnenkort volgt daar ook meer nieuws.

Naast die vier openen nog volgende 16 zomers de deuren.

Tielt

1. El Parador

Waar: Ruiseleedsestreenweg 11 in Tielt.

Wanneer: de zomerbar in El Parador (by Shamrock) is een tijdje geopend. Open van donderdag tot en met zaterdag vanaf 16 uur, op zondag vanaf 11 uur.

Wat: genieten van hippe summervibes met een ruim gamma aan bieren, wijnen, cockails en mocktails. Kindvriendelijk.

2. Summer of C

Waar: in de tuin van de Pastorie Caeneghem, Kanegem Dorp 8.

Wanneer: van donderdag 30 juni tot zondag 28 augustus, zeven op zeven open vanaf 15 uur, op maandag vanaf 18 uur.

Wat: een stukje Provence in Kanegem, in de tuin van de pastorie is het rustig toeven. Kinderen kunnen een duik nemen in de zwemvijver. Geen dj’s, maar rustige achtergrondmuziek om bij te genieten.

Wingene

3. Bar-A-Sol

Waar: Vinkestraat 7 in Wingene.

Wanneer: van 7 juli tot eind augustus, in principe vijf dagen per week.

Wat: studente Kjenta Willems opent nu al voor de derde keer haar zomerbar in de tuin van de zaak van haar ouders (Ter Boeckhout). Van springkastelen voor de kleinsten tot koffie met taart voor de oma’s en allerlei lekkere dranken en hapjes voor iedereen er tussenin.

Oostrozebeke

4. ‘t Voldershof

Waar: Ter Priemstraat 2 in Oostrozebeke

Wanneer: van mei al iedere zon- en feestdag open van 14 tot 18 uur, tussen 21 juli en 15 augustus dagelijks open.

Wat: in de ruime boomgaard is het gezellig toeven, maar ‘t Voldershof zet vooral in op kinderen. Er zijn trampolines en springkastelen en een afgeschermde speelhoek. Er worden artisanale producten geserveerd, van ijsjes tot streekbieren.

5. Bar du VergeR

Waar: Boomgaardstraat 7 op de Ginste.

Wanneer: weekends van 12 tot en met 15 augustus en 19 tot en met 21 augustus.

Wat: ook hier is een boomgaard het decor. Voor de derde en laatste keer – dat was zo afgesproken met de buurt – gaat de zomerbar die ook letterlijk in een boomgaard gelegen is twee weekends open. Er zijn ook geregeld optredens.

Pittem

6. Happy Jack’s Pop-upbar

• Waar: Brugsesteenweg 13, Pittem

• Wanneer: Van 8 juli tot en met eind september, vrijdag en zaterdag vanaf 16 uur, zondag vanaf 14 uur.

• Wat: Een gezellige en zomerse tuin achter een voormalig huisje van plezier. Het concept mikt op 25-plussers en zal heerlijke cocktails en wijnen aanbieden, net als een reeks speciaalbieren uit de brede regio en een gamma aan tapas. De escape room in het pand blijft gewoon open.

Staden

7. Open Huis

Waar: Ieperstraat 147, Staden.

Wanneer: tweede helft van juli, exacte data verschijnen op de website

Wat: Muzikaal talent krijgt een platform om op te treden. Open Huis mikt vooral ook op gezinnen met kinderen en wil een congégevoel geven aan de mensen die thuis blijven.

8. Bar Hazart

Waar: Rozestraat, Oostnieuwkerke.

Wanneer: openingsweekend op 24, 25 en 26 juni, laatste dag wordt 27 augustus. Open van woensdagmiddag tot en met zondagavond.

Wat: Jeugdvrienden Korneel Cottyn en Louis runden vorig jaar Bar Collie in de Colliemolenhoeve, nu verleggen ze hun concept naar een weide in de Rozestraat in Oostnieuwkerke. Met Bar Hazart krijgt de zomerbar ook een nieuwe naam.

Hooglede

9. Zomerstek

Waar: domein Cringene, Gits.

Wanneer: vanaf 7 juli tot eind augustus, van donderdag tot en met zondag, van 16 uur in de namiddag en de zondag iets vroeger.

Wat: kleinschalige, maar hippe pop-up zomerbar met een binnenlocatie in de serre en een buitenterras. Er wordt zo veel mogelijk met lokale producten gewerkt, de setting is om duimen en vingers bij af te likken.

10. Bar Valhalla

Waar: Meiboomstraat 20 in Hooglede.

Wanneer: opening op vrijdag 3 juni, vier maanden lang tot 25 september. Iedere vrijdag- en zaterdagavond open en op zondag vanaf 10.30 uur.

Wat: het zaaltje in de voormalige kippenstal is origineel ingericht, maar ook de twee buitenterrassen springen in het oog. Er worden veel lokale producten geserveerd, de eigen gemaakte picon werd ver vorig jaar – toen de zomerbar al voor vier weekends open ging – goed gesmaakt.

Moorslede

11. Farmbar Bruwershof

Waar: Kasteelstraat 91 Dadizele

Wanneer: vanaf vrijdag 24 juni tot en met 15 augustus is de Farmbar iedere vrijdag, zaterdag en zondag open. Op vrijdag vanaf 16 uur, zaterdag en zondag vanaf 14 uur.

Wat: De binnenkoer van het melkveebedrijf is het gezellig ingericht. De familie Wallays-Verhaeghe ontvangt er je met open armen. Ook deze zomerbar is gelegen langs de Kezelbergroute (net als Bar Silo, Ledegem). Nieuw dit jaar is de Escape Stal waarbij je enkele raadsels moet oplossen om zo een kalfje kan bevrijden en de Vloek van de Daiselhoek te bezweren.

Geen escaperoom, maar een escapestal in ‘t Bruwerhof in Dadizele.
Geen escaperoom, maar een escapestal in ‘t Bruwerhof in Dadizele.

12. Pop-up Dadipark

Waar: Waterstraat 82, Dadizele.

Wanneer: van 1 tot en met 24 juli, maandag tot en met donderdag van 10 tot 18 uur, van vrijdag tot en met zondag (en op 21 juli) van 10 tot 22 uur.

• Wat: 5.000 vierkante meter aan spelplezier, van schommelen over glijden, springen, kruipen,klimmen en ravotten. Er is doorlopend veel spelplezier dat doet terugdenken aan de gloriedagen van attractiepark. Er zijn ook een tiental events.

13. Sprin(g)k en Drink

Waar: Molenstraat, Moorslede

Wanneer: van 15 juli tot en met 15 augustus. Maandag en dinsdag gesloten, op woensdag en donderdag van 13 tot 22 uur, in het weekend van 13 uur tot middernacht, op zondag al om 11 uur open.

Wat: Maar liefst 400 vierkante meter aan springplezier is voorhanden voor de gezinnen. Maar de zomerbar ligt ook vlakbij enkele fietsroutes. De organisatoren (Nils Vercaigne en Eline Hoorne) wonen bij de zomerbar.

Ledegem

14. Bar Silo

Waar: Kortwagenstraat 73, Ledegem

Wanneer: vanaf vrijdag 3 juni tot eind september. In juni en september van donderdag tot en met zondag, in juli en augustus ook op woensdag open.

Wat: de oude hoeve werd omgebouwd tot een feestlocatie en Bar Silo opende vorig jaar voor het eerst de deuren en doet dit nu opnieuw met een licht aangepast concept. Er zijn twee terrassen waarvan die achteraan een prachtig zicht biedt op de Ledegemse velden.

15. Summerbar ‘t Kafkot 41

Waar: Sint-Pieterstraat 11, Ledegem

Wanneer: het hele jaar door is bar open en in mei volgt de switch van winter- naar zomerbar. Open van donderdag tot en met maandag. In het weekend vanaf ‘s morgens, op donderdag, vrijdag en maandag vanaf 14 uur.

Wat: in de tuin van restaurant Cycloon opent nu al voor de derde keer Summer Bar ‘t Kafkot. Rond de vijver is het er gezellig zitten, maar in de overdekte gedeeltes is het ook mogelijk om sportwedstrijden te volgen en zelf te biljarten of darts te spelen. Er worden ook tapas aangeboden. Geregeld wordt ook een muziekgroepje geprogrammeerd.

16. Summerlake

Waar: Zuidhoekstraat, St.-El.-Winkel.

Wanneer: van 7 juli tot 15 augustus van in de namiddag tot diep in de avond.

Wat: De Meerhoek (het vroegere Kleine Meer) wordt weer omgeturnd tot Summerlake. Er wordt ingezet op drie pijlers: familie, restaurant en summer vibes. Je kan met het hele gezin genieten, in het restaurant wordt je à la carte bediend of kies je voor het menu en dj’s zorgen er voor de nodige summervibes.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.