Horeca-uitbaters roepen zelf op om naar Blankenberge te komen: “Kom gewoon naar zee en geniet”

Ook het terras van de Venitien is zo goed als leeg: "Dit zou een topweekend moeten zijn." © (Foto WK)
Redactie KW

Het is opvallend rustig vandaag in Blankenberge. Te rustig, vindt Katrien Vergote van restaurant de Venitien op de Zeedijk.

“Dit zou normaal een topweekend moeten zijn, en wij hadden zo’n goesting om er nog eens in te vliegen. Maar zo kalm hebben wij het in die vijftig jaar dat we bezig zijn nog nooit geweten in Blankenberge. Normaal kan je hier in het weekend van de 15de over de koppen lopen”, zucht ze. De terrasjes op de Zeedijk ogen inderdaad opvallend leeg. “Wij hebben vandaag de helft van onze jobstudenten terug naar huis gestuurd. De mensen hebben duidelijk schrik om naar Blankenberge te komen, na wat er hier vorig weekend is gebeurd. Maar de overheid en de media maken de mensen ook onnodig bang.”

De heisa die na de rellen is ontstaan, was volgens Katrien misschien ook wat buiten proportie. “Die beelden zijn de hele wereld rondgegaan en vorige week zondag waren de dagjestoeristen niet meer welkom. Allemaal voor die twintig relschoppers. Dat ze deze dan in ‘t vervolg dan eens wat strenger straffen, in plaats van de dagjestoeristen de dupe te maken. Sorry hé, maar iedereen is hier welkom. Uitgenomen dan wie amok komt maken”, aldus nog Katrien.

“Die uitspraken van onze burgemeester over die knokploegen (Dumery zei in enkele kranten dat ze signalen had opgevangen over extreemrechtse groeperingen die dit weekend ‘de boel wilden komen opkuisen in Blankenberge, red.) vind ik eerlijk gezegd ook nogal ongelukkig”, zegt haar man Jurgen Wymeels. “Geen wonder dat de mensen dan wegblijven van de kust. Jaag ze nog wat meer schrik aan…”

“We hebben allemaal dringend nood aan wat meer positiviteit, en de mensen zijn al die regeltjes ook stikbeu. Laat ze nu gewoon een beetje met rust. Dus, lieve mensen: wees verdraagzaam maar weet dat jullie hier welkom zijn. Kom naar zee en geniet”, aldus Katrien.

(WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier