Als goede buren die de Kuipersstraat willen optillen naar een (nog) aantrekkelijker buurt om een stapje in de wereld te zetten, hadden de uitbaters van Den Hemel en d'Helle, Bar Ran en Wijnbar Blend elkaar al eerder gevonden. Hun mooie horecazaken zijn dan ook effectief een aanwinst voor de straat.
...

Als goede buren die de Kuipersstraat willen optillen naar een (nog) aantrekkelijker buurt om een stapje in de wereld te zetten, hadden de uitbaters van Den Hemel en d'Helle, Bar Ran en Wijnbar Blend elkaar al eerder gevonden. Hun mooie horecazaken zijn dan ook effectief een aanwinst voor de straat. Onder de 'nieuwelingen' is Wijnbar Blend de 'oudste'; de zaak opende in 2016 de deuren in het ruime pand waar voorheen het plastics center gehuisvest was. Wijnbar Blend werd opgericht door Kees Dobbelaar en Luk De Rooze en sinds kort is ook Elias Depestel erbij gekomen. Met enig uitstel door de coronacrisis kwamen, na de eerste lockdown dit voorjaar, dan ook Bar Ran en Den Hemel en d'Helle erbij. Cocktailbar Bar Ran wordt uitgebaat door Ran Van Ongevalle en zijn echtgenote Janah Van Cleven. Ran is, net als zijn zus en vader, een echte cocktailfanaat en deed al een pak ervaring op in mooie cocktailbars in binnen- en buitenland. Den Hemel en d'Helle is dan weer het geesteskind van Pieter Buysse en Jan Vancanneyt, twee bekende én ervaren horecafiguren. Pieter was eerder actief in De Coulissen Brugge en runt ook samen met Jan De Coulissen Gent. Hij is ook zaakvoerder van Punta Est aan de Predikherenrei. Jan was eerder actief als manager in De Vuurmolen en is bovendien zaakvoerder van De Coulissen Gent. Met Den Hemel en d'Helle runnen ze nu een fraai eetcafé in een pand dat enkele jaren geleden aangekocht en ingericht werd door drankenhandel en brouwerij Vanuxeem. Het duo nam een tijdje geleden ook de tapasbar Cookies in De Garre, een klein zijstraatje van de Breidelstraat, over."Als goede collega's praten wij ook regelmatig eens met elkaar, ook nu in deze moeilijke tijden", zegt Pieter Buysse. "We wisselen ideetjes uit voor het nog aantrekkelijker maken van de buurt hier. Nu we ook allemaal weer inzetten op takeaway groeide het idee eigenlijk spontaan om te gaan samenwerken. Elk heeft zo'n beetje zijn specialiteit, we zijn geen concurrenten van elkaar en ik denk dat we mekaar zelfs kunnen versterken."De uitbaters staken dus de koppen bij elkaar om samen een mooie takeawaybox samen te stellen met het beste van iedere zaak. Wijnbar Blend zorgt voor een goeie fles wijn en cocktailbar Ran uiteraard voor een cocktail volgens de regels van de kunst. "De cocktail is volledig klaar gemixt en moet enkel nog thuis uitgegoten worden in een glas met blokjes ijs", weet Ran. Den Hemel en d'Helle levert twee speciaalbiertjes én de hapjes. "Het gaat om een vijftal hapjes, alles samen heb je er zeker mee gegeten. Voor bij de aperitief spreken we dan sowieso over wat plakjes fijne Italiaanse of Spaanse ham. In ons huidige aanbod zit ook nog een garnaalkroketje, een vegetarisch gerechtje met Thaise curry, gelakt buikspek, een mooi stukje kabeljauw en een verrassingsdessertje", vertelt Jan Vancanneyt. Kostprijs voor het pakketje is veertig euro.