Hopsinabox laat klanten onbekende biersoorten ontdekken

Parcifal Coeman start digiverkoop streekbieren met hopsinabox.©Davy Coghe Davy Coghe
Parcifal Coeman start digiverkoop streekbieren met hopsinabox.©Davy Coghe Davy Coghe
Redactie KW

Campingman Parcifal Coeman schakelt na het horrorjaar 2020 nu gedeeltelijk over naar zijn andere passie : het promoten van onbekende bierpareltjes.

“Ik volgde enkele jaren terug een opleiding tot biersommelier en wilde altijd al iets doen met e-commerce, een fascinerend platform”, vertelt Parcifal. “De brouwers die ik ken, zien zwarte sneeuw door de sluiting van de cafés, daarom besloot ik hen extra te promoten online. Doordat we zelf de boxen samenstellen, kunnen we zelf kiezen welke bieren we tot bij de klanten brengen, zo ontdekken die unieke bieren die ze anders niet gekocht zouden hebben. 95 procent van onze bieren komen van bij kleine en middelgrote brouwerijen in West-Vlaanderen. Er is zoveel kwaliteit onder onze kerktorens, we willen daar met veel plezier een trotse ambassadeur van zijn. We stellen boxen samen volgens thema of seizoen, zowel toegankelijk als complex, voor ieder wat wils. We gaan binnenkort ook in de rest van Vlaanderen inkopen. We zullen heel wat middelen investeren in kwaliteit en groei van de website. We verkopen nu enkel in Vlaanderen, vanaf maart komt daar Nederland bij en vanaf mei gaan we wereldwijd. Het is absoluut de ambitie om dé referentie te worden voor het ontdekken van nieuwe bieren, voor jezelf of als geschenk.

Lokale kwaliteit

“We hebben een heel duidelijk concept, samengestelde bierboxen met lokale kwaliteit die aan huis worden gebracht. We bieden een duidelijke keuze van een tiental boxen die periodiek wijzigen, we focussen ons daarbij op klantentevredenheid en kwaliteit. De markleiders in de sector zijn buitenlandse bedrijven, maar de beste ambassadeurs voor Belgische bieren, dat zijn Belgen uiteraard. Dat lokale aspect en de goede relatie met de brouwers zorgen voor een uniek aanbod van uitstekende bieren. Op onze website bieden we samengestelde boxen aan, vandaag besteld morgen geleverd. Daarnaast bieden we ook abonnementen aan, het is mogelijk om jezelf maandelijks of tweemaandelijks een mooie selectie bieren cadeau te doen. We focussen ook op bedrijven, een bierbox is immers een mooi relatiegeschenk.” (PA)

Meer info op hopsinabox.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier