Honderden bezwaarschriften tegen komst afbraakfabriek in Vichte

Een afvaardiging van het actiecomité van buurtbewoners kwamen petitie en bezwaarschriften afgeven in het gemeentehuis van Anzegem © DJW
Redactie KW

Driehonderd bewoners uit de Olekenbosstraat & Beukenhofstraat in Vichte en de wijk Belgiek in Deerlijk ondertekenden een petitie tegen de komst van de fabriek voor afbraakmaterialen plus een breekwerf in en rond een leegstaand bedrijfsgebouw op de grens van beide gemeenten.

Bedrijfsleider Karel D’Haene die zijn activiteiten wil verhuizen van Kaster naar de nieuwe locatie, gelegen in een industriezone, organiseerde daarover vorige week een infovergadering.

Maar het massaal opgekomen publiek hechtte weinig geloof aan zijn uitleg en diende bezwaren in. Daarnaast verzamelde het actiecomité van buurtbewoners ook nog eens 214 persoonlijke bezwaarschriften die samen met de petitie dinsdagmiddag 3 mei werden afgegeven aan het schepencollege van Anzegem. Dat zal zich de komende dagen na een ultiem onderhoud met de actievoerders beraden over het verlenen van een advies. Op basis daarvan krijgt de Deputatie in Brugge negentig dagen de tijd om al dan niet de vergunningsaanvraag voor de fabriek van Karel D’Haene in de Olekenbosstraat goed te keuren.

(DJW/ foto DJW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier