https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Hondenkoekjes van Coockies4dogs vallen in de smaak

Kimberly Vermet en haar hond Shiva.© BC
Kimberly Vermet en haar hond Shiva.© BC
Bieke Cobbaert

De koekjes die ze met Nieuwjaar maakte voor haar eigen hond en die van de buren, vielen zo goed in de smaak dat Kimberly Vermet uit Koekelare niet meer gestopt is met bakken. “Ik doe alles zelf. Ieder hondenkoekje gaat letterlijk door mijn handen.”

Kimberly Vermet (31) woont met haar man Kenneth Pacqueu en hun dochter Femke in de Warandestraat. Met Nieuwjaar verraste ze hun hond Shiva, een Stafford van 11,5 jaar, en de hond van de buren met zelfgemaakte hondenkoekjes.

Hondenvoerbakjes

“Dat is eigenlijk heel toevallig gegaan. Iemand uit onze familie personaliseert allerhande spullen. Ik vind dat wel tof om zoiets als cadeau te geven, daarom vroeg ik om twee hondenvoerbakjes te pimpen. Eentje voor onze hond en eentje voor die van de buren.”

“Omdat ik toch niet met een lege voerbak kon arriveren bij de buren, heb ik zelf koekjes gebakken om erin te doen. Die vielen bij allebei onze honden zo erg in de smaak dat anderen ook begonnen te vragen naar mijn hondenkoekjes. Zo is Coockies4dogs ontstaan”, begint de Koekelaarse.

Kimberly is gestart met twee soorten koekjes. “De ene zijn met kip, de andere met tonijn. Beide versies zijn ook glutenvrij te verkrijgen. In een zakje voor kleine hondjes zoals chihuahua’s en maltezers zitten 100 snoepjes, in een zakje voor grote honden zitten 42 stuks. De prijs bedraagt 4 euro, voor de glutenvrije variant betaal je 4,5 euro. Elk koekje bevat minstens 25% kipfilet of tonijn. Ik doe bovendien alles zelf. Ik haal alle koekjes zelfs eigenhandig uit de steekvorm. Ieder koekje gaat dus letterlijk door mijn handen.”

Extra smaken

Kimberly is nog niet lang bezig als hondenkoekjesbakker, de reacties die ze krijgt zijn alvast positief. “Ik krijg veel leuke berichtjes binnen. Ook van mensen die zeggen dat hun hond geen diarree krijgt van mijn snoepjes, zoals bij andere koekjes soms wel het geval is.”

“Er zijn ook al mensen die voor de tweede keer besteld hebben en in onze lokale trimsalons Alexandra’s Trimhoekje en Little Friends Trimmertje vullen ze hun snoeppot met mijn koekjes. Als het zo goed blijft lopen, vul ik mijn assortiment aan met nog meer smaken. Maar omdat dat heel wat extra kosten met zich mee brengt, zoals de hoge labokosten om de koekjes te testen, wacht ik eerst nog wat af.”

Info: 0498 23 55 87 of coockies4dogs@hotmail.com

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.