Holiday Club blijft dicht tot coronacrisis onder controle is

De Holiday Club blijft voorlopig dicht. © TP
Redactie KW

Dancing Holiday Club in Geluveld, een deelgemeente van Zonnebeke, ging afgelopen weekend dicht nadat er inbreuken op de coronamaatregelen werden vastgesteld. Na een gesprek tussen burgemeester Dirk Sioen en uitbater Adrien de Sousa gisteren, werd nu overeengekomen dat de zaak niet meer opengaat tot het coronavirus onder controle is.

Bij een politiecontrole afgelopen vrijdag bleek de dancing, die nog maar drie weken open was, niet te voldoen aan de coronaverplichtingen. “Er werden verschillende overtredingen vastgesteld”, stelt burgemeester Dirk Sioen. “Er werd gedanst en de regels rond afstand, mondmaskers en bubbels werden niet gerespecteerd. Eerder liet ik al de zaak sluiten voor een maand en later nog eens voor vier maanden voor andere overtredingen.”

De Holiday Club werd dan ook opnieuw gesloten, tegen de zin van uitbater Adrien de Sousa. Hij voelde zich door de burgemeester geviseerd en beschuldigde hem ervan ‘iets te hebben tegen Fransen’. Maandag kwamen beide partijen bij elkaar om te overleggen over hoe het nu verder moest.

Overleg

“Alles verliep rustig”, zegt burgemeester Sioen. “Hij beseft dat er overtredingen zijn gebeurd en dat het zo niet verder kan. Ik heb hem duidelijk gemaakt dat ik bezorgd ben over de gezondheid van onze inwoners en dat Zonnebeke een veilige, rustige gemeente is en moet blijven.”

“Omdat het zo moeilijk is om de regels te laten opvolgen, hebben we in overleg besloten de zaak gesloten te houden tot de coronacrisis overwonnen is. Dit is geen sanctie maar een beslissing waar we beiden achter staan.”

Duidelijke afspraken

Uitbater Adrien de Sousa beaamt. “Het was een goed gesprek en we hebben de beslissing samen genomen. Als het virus is overwonnen en ik de zaak opnieuw mag openen, zal ik opnieuw met de burgemeester samen zitten om afspraken te maken rond de parking, de overlast door geluidshinder en de strijd tegen drugs. We hadden eerder met elkaar moeten spreken.”

Burgemeester Sioen voegde er nog aan toe: “Ik heb hem duidelijk gemaakt dat ik bij de minste klacht zelf kom kijken. Als de regels niet nageleefd worden, stuur ik opnieuw de politie.” (NVZ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier