Hoeve Schellevliet wordt ‘hoeve pop-up’met… safari-optie

© WK
Wim Kerkhof
Wim Kerkhof Medewerker KW

Bruno en Kim Maertens van Hoeve Schellevliet bedachten een leuk alternatief voor de vele trouwfeesten die door corona in het water vielen: hun feestschuur te midden van de polders wordt deze zomer een ‘hoeve pop-up’ waar je je samen met vrienden of familie culinair kunt laten verwennen. Als extraatje kan je er op safari tussen de koeien.

Bruno (25) en Kim (24) openden in 2015 hun feestzaal Hoeve Schellevliet; een prachtige trouwlocatie in een gerenoveerde schuur langs de Brugse Steenweg, te midden van de polders. “2020 had voor ons een topjaar moeten worden. Een mooi jaartal om te trouwen, en dus hadden we een vijftigtal feesten op de planning staan”, zegt Bruno. Corona gooide die planning echter helemaal om. “Plots viel alles in het water. Uiteindelijk zijn we dan beginnen te broeden op een alternatief, waarmee we de bruidskoppeltjes toch tenminste íéts konden aanbieden”, vult Kim aan. Dat werd de ‘Hoeve Schellevliet pop-upeditie’: culinair genieten, gecombineerd met een echte boerderijbeleving op de buiten. Op de uitgestrekte weiden achter de hoeve grazen Limousins en Blonde d’Aquitaines, waarvan het vlees te verkrijgen is in de slagerij van de familie Maertens aan de Gentpoort.

“Onze ‘Blond Limousin’ is heel gegeerd,” zegt Bruno, “en de klanten in de winkel vragen dikwijls naar het verhaal achter het bord. Ze willen weten waar het vlees vandaan komt, en voor ons is het ook eens leuk om die kant van het verhaal te kunnen tonen.” “Een van Bruno’s talenten, is de beste stukjes van het rund uitzoeken. We zullen de mensen hier bourgondisch verwennen met een viergangenmenu”, aldus Kim.

Ritje in de gator

Leuk extraatje voor wie dat wil, is een ritje in de gator met je bubbel. Een poldersafari door de stallen en weiden. “De ‘big five’ zal je hier wellicht niet kunnen spotten,” lacht Kim, “maar ‘t is eens iets anders dan op restaurant gaan. Hier voel, proef én beleef je de natuur. Het wordt ook een exclusieve beleving, want we doen die pop-upeditie slechts eenmalig.” “Véél bedrijven moeten zich in coronatijden een beetje heruitvinden. Ons heeft het ook eens doen stilstaan bij het feit dat niets helemaal zeker is in het leven. We zijn er extra dankbaar door geworden dat we dit kúnnen doen”, besluit Bruno.

Voor het viergangenmenu betaal je in een kleine bubbel (twee tot vijf personen) 95 euro per persoon, in een grote bubbel (zes tot vijftien personen) 85 euro per persoon. Reserveren is verplicht en kan op www.hoeveschellevliet.be of Facebook. (WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier