Hippe surfshop Under the Lighthouse opent de deuren op Oosteroever

De nieuwe site op de Oosteroever is opnieuw een adresje rijker. Deze keer is het het duo Sascha Borrey (27) en Thomas Hoeck (33) die er een nieuwe zaak opstarten: een hippe surfshop ‘Under The Lighthouse’.

Op de foto herkennen we Thomas (links) en Sascha. © JRO

Sascha en Thomas zijn goede vrienden en leerden elkaar iets meer dan 15 jaar geleden kennen tijdens het surfen. “In de jaren na onze kennismaking merkten we dat we dezelfde interesses hadden en zo zijn we goede vrienden geworden. We gaan dikwijls samen surfen”, vertelt Thomas.

Het idee voor de winkel ontstond eerder toevallig. “Ik werkte in Costa Rica”, vertelt Sascha. “Ik werkte er bij iemand dier er surfboards herstelde en ook maakte. Uit ervaring wist ik dat Thomas een handige jongen was en zo belde ik hem met de vraag om op zoek te gaan naar een pand dat geschikt zou zijn om herstellingen uit te voeren. Thomas ging meteen aan de slag en tegen dat ik terug in het land was, had hij al iets gevonden.”

Herstellen

Het duo ging geleidelijk aan planken herstellen en Thomas maakte ondertussen ook eigen vinnen voor de surfboards. “Dat deden we allemaal na onze gewone werkuren”, vervolgt Sascha. “Thomas werkte toen bij New Holland in Zedelgem, terwijl ik surfles gaf. Het laatste jaar deed ik ervaring op bij Decathlon. Dat was voor mij een must om zelf uiteindelijk een winkel op te starten.”

Die winkel opende onlangs de deuren in de Victorialaan 15A. De winkel kreeg de toepasselijke naam ‘Under The Lighthouse’ mee. “We kijken er altijd naar als we surfen en ook als kind herinner ik me nog de drie flitsen die telkens door de kamer schenen”, lacht Thomas. “En aangezien de winkel vlakbij de vuurtoren was leek ons dat een geschikte naam.”

Eigen vinnen

Het duo verkoopt er surfkledij waarbij Sascha zorgt voor het grafisch ontwerp. Thomas maakt dan weer eigen vinnen. Samen voeren ze ook herstellingen uit. “We proberen zoveel mogelijk materiaal te hergebruiken. Hoe meer we kunnen recycleren, hoe beter. Daarnaast verkopen we ook kunst en foto’s van lokale kunstenaars en fotografen. We hebben niet alleen surfboards uit de buurt, maar ook uit het land van de surfers, Australië “, besluit het duo.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.