Hippe surflifestylewinkel SnapperX richt zich opmilieubehoud

© JVGK
Redactie KW

Sinds kort is Kortrijk een winkel rijker. Tom Nuytens (32) opende drie weken geleden de deuren van SnapperX in de Korte Steenstraat.

Tom groeide op in Lauwe, maar woont met zijn gezin in Moorsele. Hij ging naar de tuinbouwschool, maar werkte voornamelijk in de bouw. Als surfer ontstond de drang om iets te doen aan de vervuiling van de oceaan. “Surfers houden van de oceaan en daar ligt juist het grote probleem”, vertelt Tom. “SnapperX is ontstaan door de visie: wat kunnen we hier eigenlijk aan doen?”

Met een passie voor surfen en het milieu besloot Tom het roer drastisch om te gooien. “Ik heb mijn bouwbedrijf verkocht om dit te kunnen opstarten”, vertelt Tom. De winkel richt zich op de surflifestyle. “Het hoofdproduct zijn onze surfplanken, daar is het allemaal mee begonnen. De zero waste surfplanken produceren we zelf in Indonesië”, legt Tom uit. “Alle merken die in de winkel liggen, produceren milieuvriendelijk. De fashionmerken herinvesteren hun inkomsten in milieubehoud.” Alles komt samen in de naam van de winkel. “De snapper is een belangrijke vis rond de evenaar, maar het is ook een surfbeweging”, legt Tom uit. “De X staat voor wereldwijd. Dat is onze ambitie”, besluit de jonge ondernemer enthousiast. (YK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier