Hilde en Kris openen restaurant Mamzelle Poulet: “Kip aan ‘t spit krijgt nieuwe schwung”

Nieuwe uitbaters Hilde Rouckhout en Kris Cathenis. © WK
Redactie KW

In de Weststraat opent eind volgende week ‘Mamzelle Poulet’ de deuren. Hilde Rouckhout en Kris Cathenis geven er een nieuwe schwung aan een Vlaamse klassieker. “Kip is hier op restaurant een beetje in de vergeethoek geraakt, terwijl het eigenlijk een heel veelzijdig en eerlijk product is”, zeggen ze.

Het kippenrestaurant komt op de hoek van de Weststraat en de Breydelstraat, op de locatie van de voormalige Parasol. Hilde Rouckhout startte die zaak destijds zelf op. “Ik heb hier een tijdlang La Gazette gerund aan de Franchommelaan, en dan acht jaar De Vuurmolen in Brugge. In ’93 ben ik begonnen in Blankenberge in de Parasol, en deze zaak is altijd mijn eigendom gebleven”, vertelt ze. Sinds 2016 werkte Hilde bij haar zus in Hotel Tropicana, nu gaat ze samen met haar vriend Kris deze nieuwe horeca-uitdaging aan. “Het kriebelde om opnieuw zelfstandig te worden”, aldus Hilde.

De klanten zullen zelf hun menu kunnen samenstellen

Kris komt uit de interieurwereld en heeft ervaring met horeca-inrichting. “Hilde en ik zijn op dat vlak mooi complementair”, zegt hij. “Maar het idee voor het kippenrestaurant is eigenlijk gekomen door een artikel in jullie krant, over Dirk en Caroline van Kip aan ‘t Spit Sanders in Varsenare. Zij stopten ermee en zochten een opvolger.”

Hilde en Kris voelden zich geroepen om hier iets mee te doen. “Ook al omdat een kippenrestaurant eigenlijk nog niet bestond in Blankenberge”, zegt Hilde. “We hebben Dirk Sanders dan gecontacteerd, en hij heeft ons de kneepjes van het vak geleerd.”

Familiaal restaurant

Mamzelle Poulet wordt een gezellig familiaal restaurant. “We willen bovenal een huiselijk gevoel creëren, een leuk eetplekje om binnen te springen na een dagje strand of een lange werkdag. Die beleving wordt versterkt door de bediening rond een centrale bar”, klinkt het. De klanten stellen zelf hun menu samen. “De basis is een halve kip, en als bijgerecht kun je dan bijvoorbeeld frietjes, appelmoes of een slaatje nemen”, zegt Hilde. “Maar ook gerechten om te delen zoals kipballetjes Palermo in tomatensaus of op oriëntaalse wijze, zoals onze ‘Mumbai’ of ‘Siam’. Daarnaast serveren we pasta’s, burgers en ook vegetarische varianten. Onze homemade chicken nuggets zijn een echte aanrader”, knipoogt Hilde. “We hebben ons voor ons kippenrestaurant laten inspireren door de klassieke kip aan ‘t spit, maar geven daar een nieuwe schwung aan. Kip is hier op restaurant wat in de vergeethoek geraakt, terwijl het eigenlijk een heel veelzijdig en eerlijk product is.”

Mamzelle Poulet zal tot laat open zijn. “De keuken zeker tot 23 uur. Want ook dat vonden we eigenlijk een gemis in deze leuke stad: een plekje waar je na te zijn blijven hangen in een strandbar of na een late shift, nog lekker kunt gaan eten. We denken ook aan een takeaway”, besluiten Hilde en Kris.

(WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier