Hijskraan levert Kuurnse Kjure automaat in Sint-Lucas

Het was een uniek zicht toen de hijskraan de felblauwe automaat leverde aan de ingang. © (Foto TV)
Tom Vanderghinste
Tom Vanderghinste Medewerker KW

Het Kuurnse familiebedrijf Kjure van de familie Maelfait verspreidt foodautomaten over Vlaanderen en Brussel. Elke dag worden ze gevuld met verse en gezonde afhaalgerechten en maaltijdsalades. Het startschot om de zorgsector te veroveren met foodautomaten werd gegeven in het AZ Maria Middelares in Gent. Gisteren werd de eerste automaat op West-Vlaamse zorgbodem gelanceerd te Brugge.

Het heeft even geduurd alvorens de eerste Kjure automaat naar onze West-Vlaamse zorgsectoren trok maar langzamerhand lopen de overleggen op zijn eind en dat was deze week ook het geval in Brugge. Het Kuurnse bedrijf mocht er zijn eerste automaat leveren te AZ St. Lucas waar het nu enorm druk geworden is door de Corona crisis. De foodautomaat van Kjure is gevuld met smakelijke gerechten, maaltijdsalades en soepen. De gerechtjes zijn bovendien vaak vegetarisch, lactosevrij en altijd glutenvrij. Elke dag worden ze door Kjure-vader Marc en zijn team zelf bereid in de keuken van het familiebedrijf in Kuurne. De automaten worden ook eigenhandig gevuld, zodat de veiligheidsmaatregelen zeker worden nageleefd.

“De zorgverleners van het AZ St. Lucas hebben het nu extra druk door de Corona crisis. Het is voor hen dan ook mooi meegenomen om 24/24 toegang te hebben tot gezonde gerechten zonder dat ze de lange wachtrijen in de supermarkt moeten trotseren of nog achter de potten moeten staan” besluit Nicolas Maelfait, zaakvoerder van Kjure.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier