Heuvelland start kraslotenactie voor wie takeaway bestelt

De gemeente Heuvelland start vanaf nu zondag 15 november met een kraslotenactie voor wie voor een minimum van 25 euro aankoopt in de Heuvellandse horecazaken die takeaway aanbieden. “Dankzij de steun van de lokale ondernemers hebben we een totale prijzenpot van 4.000 euro”, zegt schepen van Lokale Economie Jean-Pierre Geelhand.

Bart Vanancker, schepen Geelhand de Merxem, en de uitbaters van Het Hellegat die het eerste kraslotenpakket mochten ontvangen. © EF

De kraslotenactie werd voorgesteld in ’t Hellegat op de Rodeberg in Westouter. ’t Hellegat is één van de 20 deelnemende zaken aan de actie. “Het is voor ons allen de tweede keer dat we noodgedwongen moeten overschakelen op takeaway.”

“Tijdens de eerste lockdown gingen we wat overhaast te werk. Nu hebben we alles wat beter kunnen plaatsen en kozen we voor pasta away. Dit kan klassiek afgehaald worden voor thuis maar ook de honger stillen op een zelf te kiezen plaats in de omgeving van onze zaak. De diverse pastagerechten worden warm geserveerd.”

Hoe het werkt

De kraslotenactie loopt tot en met 31 december van dit jaar. De prijzen van de wedstrijd zijn kortingen van 5 euro, 10 euro of 25 euro op de aankoop, direct te ontvangen bij de aankoop zelf. De bevoegde schepen rekende uit dat 424 deelnemers een prijs kunnen winnen volgens deze wedstrijdformule.

“De consument krijgt per aankoop van minimum 25 euro één kraslot. Bij aankoop van een meervoud van 25 euro kan ook slechts één kraslot bekomen worden. Indien er na het wegkrassen van de krasvakcoating aangeduid is dat men gewonnen heeft, ontvangt de consument een prijs. De kans op een prijs bedraagt 1/200.”

‘Handelaars niet vergeten’

De lijst van de deelnemende zaken kan geraadpleegd worden op de gemeentelijke website. De kraslotenactie is nu verbonden aan de horecazaken.

“Dit wil niet zeggen dat we de lokale handelaars vergeten zijn. Deze periode echter kunnen we hen geen helpende hand aanreiken om de eenvoudige reden dat de overheid hen oplegt om te sluiten. Over een eventuele heropening tijdens de komende feestdagen heeft niemand nog een direct zicht”, stelt de verantwoordelijke schepen. Eerder had ook Unizo hun eindejaarsactie om die reden afgelast.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.