“Heuleplaats blijft bloeien”

Redactie KW

Aan de jaren leegstand van ‘De Clochard’ in Heule komt op 3 april een einde. Op Goede Vrijdag opent Bissegemnaar Jason Lebon (21) er zijn café Boemelaar.


Vorige week kreeg Jason Lebon uit Bissegem de sleutels in handen van zijn café aan de Zeger van Heulestraat, aan de inrit van het Lagaeplein. “Een kennis van me, die in mij gelooft, investeerde in het gebouw.” Het is al jaren een grote droom van Jason om zelfstandig te werken. Jason is opvoeder en werkte tot voor kort bij kledingzaak Jules in Ring Shopping Center Kortrijk Noord. Hij voetbalt bij de beloften van KRC Bissegem. Al vijf jaar werkt hij tijdens de weekends en vakanties in de horeca. “Het is hard werken, maar ik wil een goede zaak opbouwen met een leuke sfeer.”

Jason was al een tijdje op zoek naar een geschikt pand. “Voor mij waren een goede locatie en een zaak vrij van brouwer de vereisten. Toen de mogelijkheid van het café in het centrum van Heule zich voordeed, moest ik niet lang nadenken. Heule is trouwens ‘the place to be’ als je ziet wat hier allemaal te beleven valt.”

Bon-vivant

Jason is al begonnen met opfrissings- en schilderwerken. “De twee tekeningen van de clochards op de muur, wou ik behouden, daardoor mocht de naam van het café niet veel veranderen.” Jason ging op zoek naar vertalingen van het woord ‘clochard’ en kwam in het Zuid-Afrikaans bij ‘boemelaar’ terecht. “Ik vond het een goede naam voor hier in Heule. Een boemelaar is een bon-vivant die leeft van dag tot dag en van het leven geniet.”

Jason gaat voor een café met bieren van ‘t vat en in flesjes en een ruim gamma frisdranken. “Daarnaast wil ik met enkele verzorgde gins werken. Wijn en cava zullen er ook zijn. Ik zal ook werken met een biertje en een wijntje van de maand.” Kleine snacks zoals een croque uit het vuistje of een pizza baguette zal je ook kunnen krijgen. Bij de opening zal er een dj zijn. “De bedoeling is om af en toe met een dj te werken bij themafeestjes. Een dansavond of een foute party met muziek en schlagers zit er ook wel in.” Jason is ook verheugd dat hij een aparte rookruimte binnen kan creëren in zijn café.

De ruime vrienden- en kennissenkring van Jason is alvast in de wolken. “Ook de andere cafébazen hier in de buurt reageren positief. Ik wil gerust samenwerken en mijn steentje bijdragen als er iets te doen is.”

(EDB – foto EDB)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie Kortrijks Handelsblad van vrijdag 9 januari.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.