Het Munchenhof pakt deze zomer uit met Rose’s Garden: “Genoemd naar mijn overleden moeder”

Hubert D'Hoine in de tuin van Het Munchenhof die omgetoverd werd tot Rose's Garden. (foto RB)
Redactie KW

Ook Het Munchenhof in Langemark had de voorbije maanden zwaar te lijden onder het coronavirus. Het hotel zag heel wat buitenlandse toeristen wegblijven en de feestzaal bleef leeg. Zaakvoerder Hubert D’Hoine blijft echter niet bij de pakken zitten en pakt deze zomer uit met Rose’s Garden.

Het Munchenhof is een regelrecht icoon in de Westhoek. In de jaren ’60 stichtte Hubert Ghekiere er een feestzaal, waar ook gebowld kon worden en boven waren er 25 hotelkamers. In 1984 werd Het Munchenhof omgebouwd tot discotheek, die wekelijks duizenden bezoekers naar Langemark lokte. Ondertussen staat met Hubert D’Hoine al de derde generatie aan het roer en Het Munchenhof is ondertussen opnieuw getransformeerd tot feestzaal-hotel, waar nu tot 120 mensen kunnen blijven overnachten. Het hotel is ook bijzonder populair bij Engelse scholieren die een bezoek brengen aan de oorlogsgeschiedenis van de Westhoek. Dagelijks worden er ook nog zo’n 800 maaltijden over heel West-Vlaanderen geleverd.

“Door de coronacrisis missen we dit jaar zo’n 10 tot 15.000 logies”

“De coronacrisis trok ook een zware streep door onze rekening”, vertelt Hubert. “We missen dit jaar zo’n 10 tot 15.000 logies en alle veertiendaagse brunches moesten geschrapt worden, terwijl ook het café een hele tijd gesloten moest blijven. Maar door de coronacrisis kregen we ook ruim de tijd om na te denken over een nieuw zomers concept. Met trots kunnen we dan ook onze Rose’s Garden voorstellen. Het is genoemd naar mijn moeder Marie-Rose Gehkiere, die van Het Munchenhof haar levenswerk maakte, maar in 2008 helaas veel te vroeg van ons is heengegaan. Iedereen is welkom in onze tuin voor een hapje en een drankje. Op de barbecue worden er lekkere maaltijden bereid en er kan ook altijd een ijsje gegeten worden. Kinderen kunnen dan weer hun hartje ophalen in het doolhof, op de trampolines, op het springkasteel of op het voetbal- of basketveld. Ook wie een fietstochtje plant met het gezin, familie of vrienden, kan bij ons terecht voor picknickmanden, om mee te nemen of hier ter plaatse op te eten. Wij hopen in elk geval op een zonovergoten zomer, maar bij minder goed weer hebben we binnen ook nog ruimte en mogelijkheden zat om mensen een leuke dag te bezorgen.” (RB)

Info: Rose’s Garden is open van zondag tot en met donderdag van 10 tot 18 uur en op vrij- en zaterdag van 10 tot 22 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier