“Het mag ‘s avonds ook gezellig zijn”

Julie Dedrie en Caroline Rabaey van Djoelsbar in de Lindenlaan 5-7 Veurne. (Foto MVO) © Myriam Van den Putte
Redactie KW

In 2002 opende Caroline Rabaey een stijlvolle bed and breakfast in een heus kasteel. Twee jaar lang had ze eigenhandig alle kamers gerestaureerd en ingericht. Ze speelt handig de sterke troeven van deze unieke locatie uit. Haar dochter Julie voegde er mer haar Djoelsbar nog een extra dimensie aan toe.

Dit artikel maakt deel uit van ons Dossier Horeca in West-Vlaanderen.

“In de wijde omgeving is er niets vergelijkbaars. Mensen kunnen hier ook reserveren voor privéfeestjes in deze aparte setting. Omdat er ‘s avonds niet altijd iets te beleven valt in Veurne en om het voor onze gasten ‘s avonds ook gezellig te maken, is er nu onze Djoelsbar, die mijn dochter Julie runt. Djoels verwijst naar haar roepnaam.”

“Samen met mama vorm ik een uitstekend team: mama als kok en ik doe de zaal en bar”

Julie Dedrie is opgegroeid in de horeca en volgde net als haar mama hotelschool: “Samen met mama vorm ik een uitstekend team. Mama als kok en ik neem de bar en de zaal voor mijn rekening. Ik ben naar de European Bartender School in Berlijn getrokken voor een opleiding als bartender. Daar heb ik de professionele kneepjes van het vak geleerd, maar mama en ik reizen ook graag om onze horizon te verruimen. Dan gaan we altijd op zoek naar nieuwe ideeën, we proberen de nieuwste bars en restaurants uit. En in Barcelona, Londen en Tokyo vonden we alvast massa’s inspiratie!”

“Maar ik wil niet alleen klassieke of innovatieve, mooi ogende cocktails shaken. We willen het vooral onze klanten naar hun zin maken. De persoonlijke bediening en echt contact met onze gasten zijn voor ons geen holle woorden.”

“Onze bar is trouwens ook open op vrijdag- en zaterdagavond voor iedereen, niet enkel voor onze gasten.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.