Het Exclusieve Gerstenat in Menen, een zaak voor bierliefhebbers

Zaakvoerder Gino Dewaele wil zijn passie voor (minder bekende) bieren delen in zijn zaak. © CLL
Redactie KW

De Bruggestraat is sinds kort een nieuwe en bijzondere handelszaak rijker. “Het Exclusieve Gerstenat is niet zomaar een bierwinkel, want hier koop je ambacht met een verhaal”, klinkt het bij uitbater Gino Dewaele (55).

De liefde voor het bier zit bij Gino erg diep geworteld. “Ik heb altijd een eigen horecazaak gehad”, zegt hij. “Maar de nood aan een nieuwe uitdaging stak de kop op en toen besloot ik om die liefde voor het bier om te zetten in een nieuw concept. Bier aanbieden in een heuse boetieksfeer, waar mensen ongehinderd kunnen kiezen en waar ik ze, als biersommelier, met raad en daad bij sta.”

In Het Exclusieve Gerstenat zijn de klassiekers aanwezig, maar Gino wil vooral graag uitpakken met de onbekende biersoorten.

“Mefisto of Belle Cies zijn namen die bij de meeste mensen niet meteen een belletje doen rinkelen, maar het zijn bieren die zeker hun plaats verdienen bij de liefhebbers”, sluit Gino af. “We informeren de klanten graag over de brouwerij in kwestie, het verhaal achter het bier en proberen natuurlijk de ideale match te vinden. Voor iedere smaakpapil hebben wij het juiste biertje!”

Het Exclusieve Gerstenat is terug te vinden in de Bruggestraat 38 in Menen of op Facebook onder dezelfde naam. (CLL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier