Het Entrepot trekt met derde editie van Brugse ‘MARKT!’ De Tank in

© SVV
Redactie KW

Op vrijdag 1 en zaterdag 2 december vindt in Brugge de derde editie plaats van MARKT!, de markt voor jonge makers en ondernemers.

MARKT! is een initiatief van Het Entrepot, de Creatieve Vrijhaven in Brugge. Het biedt een platform aan een 35-tal jonge makers van aparte en hedendaagse ontwerpen. “Je vindt er kunst, design, prints en fashion van ontwerpers van morgen en misschien ook wel spacy hapjes en sapjes, ecologische spitsvondigheden alsook originele kerstcadeaus”, zegt Wannes Fremaut, inhoudelijk coördinator van Het Entrepot.

De hele benedenverdieping gaan we vol zetten met MARKT!-kraampjes met een gevarieerd gamma

Voor deze editie maakt Het Entrepot gebruik van een nieuwe locatie, met name De Tank, gelegen op de Burg in het stadscentrum van Brugge. “Omwille van de ligging rekenen we op extra bezoekers“, vervolgt Fremaut. “De hele benedenverdieping gaan we vol zetten met MARKT!-kraampjes met een gevarieerd gamma. Dit gaat van 3D-geprinte juwelen over illustraties en schilderijen tot tipi’s, craft beer of handgemaakte zeep.”

Lage drempel

In tegenstelling tot de eerste twee edities duurt MARKT! geen één, maar twee dagen. Op vrijdag 1 december van 18 tot 22 uur en op zaterdag 2 december van 11 tot 18 uur. “Jonge ondernemers die minder dan vijf jaar aan de slag zijn, kunnen nog steeds rekenen op gratis deelname. De anderen betalen het zeer democratische bedrag van honderd euro”, licht Franky Demon (CD&V), voorzitter van de raad van bestuur van Het Entrepot, toe. “Op die manier willen we drempel laag houden om deel te nemen aan deze markt. We blijven ook trouw aan onze missie kansen te geven aan jonge creatievelingen.”

TURBO-project

Nieuw dit jaar is de samenwerking met Handmade in Brugge. “We slaan de handen in elkaar voor een zogenaamd inspiratieontbijt voor makers en creatieve ondernemers op zaterdagmorgen”, zegt Fremaut. “Met een talk van Karen Depoorter van Callas Confiture, een ervaren onderneemster die ongetwijfeld heel wat tips and trciks zal kunnen meegeven. Op dit ontbijt zijn alle MARKT!-deelnemers uitgenodigd, maar ook andere jonge ondernemers kunnen uiteraard inschrijven. Dit event kadert in het TURBO-project dat een platform wil bieden aan jonge Brugse, creatieve ondernemers.”

(SVV)

MARKT! kun je kosteloos bezoeken. Meer informatie op www.hetentrepot.be/markt

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier