Het eerste Hollandse maatje is voor Wendy Van Wanten: “Vettig, maar heel lekker”

Donderdagnamiddag is het eerste vaatje met Hollandse maatjes, aan boord van de Broodwinner, de haven van Oostende binnengevaren.

© Picasa


Deze jaarlijkse traditie was aan zijn 39ste editie toe en is een initiatief van wijlen Gerard Dangreau. Het wordt tegenwoordig verder gezet door het Maatjescomité van Glenn en Guido Dangreau. Het tonnetje werd door voorzitter Glen Dangreau en meter Wendy Van Wanten in stoet van de Broodwinner naar de feesttent op de zeedijk gebracht.

Het eerste Hollandse maatje is voor Wendy Van Wanten:


In aanwezigheid van honderden nieuwsgierige toeristen mocht Wendy Van Wanten het eerste maatje proeven, samen met toerismeschepen Niko Geldhof. “De maatjes zijn, dankzij het uitstekende voorjaar, schitterend van smaak”, vertelt Wendy Van Wanten. “Ze zijn vettig maar heel lekker. Ik ben trots dat ik hier mag optreden als meter van het Oostends Maatjescomité, dat nauw samenwerkt met de Nederlandse producenten uit Zierikzee. Hier in Oostende kan je zo de échte maatjes eten!”

Het eerste Hollandse maatje is voor Wendy Van Wanten:


Op vrijdag, 13, zaterdag 14 en zondag 15 juni wordt drie dagen feest gevierd in een grote tent op de zeedijk, naast het Zeeliedenmonument. Naast het proeven van de maatjes kan je ook genieten van optredens van Will Andis (vrijdag), Le Grand Julot, Alex & Rudi, Hits on Tour Live (zaterdag) en De Brugse Strangers (zondag). Patrick Dupon krijgt de Gerard Award voor zijn verdiensten als muzikant, organisator en propagandist van de Oostendse Folklore.

(FRO – Foto’s FRO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.