Herenzaak Fausto ambitieus op De Munt in Roeselare

Saskia Buyse: “We hopen op een beter seizoen en blijven positief.” (foto SB)©STEFAAN BEEL Stefaan Beel
Saskia Buyse: “We hopen op een beter seizoen en blijven positief.” (foto SB)©STEFAAN BEEL Stefaan Beel
Redactie KW

De kledingzaak Fausto Fara op De Munt in Roeselare is sinds begin maart Fausto geworden. Saskia Buyse (48) was er al jaren actief als verkoopster, maar nu heeft ze het roer overgenomen en beslist zich volledig op herenmode te focussen.

Jarenlang werkte Saskia in de dames- en herenboetiek Fausto Fara. Het damesaanbod leverde echter te weinig rendement op door de enorme concurrentie van online shoppen: “Tegen het overaanbod en de prijsdruk van het internet konden wij niet op. Mannen daarentegen bestellen veel minder dan vrouwen online en willen meestal graag hun kledij eerst passen alvorens ze te kopen”, aldus Saskia.

Rooskleurig

Het nieuwe pand op De Munt werd volledig heringericht tot een eigentijdse herenzaak, waar de focus op casual chic ligt: Fausto gaat voor de sportieve, geklede man. Ze bieden echter ook kostuums aan, maar toch ligt de nadruk op het hedendaagse aspect: “Ik heb besloten om de standaardmerken te behouden, want ik wil natuurlijk mijn trouwe klanten niet verliezen. Maar het ene moet het andere niet uitsluiten en daarom heb ik ook enkele nieuwe merken aan het assortiment toegevoegd”, vertelt Saskia enthousiast. “Het is een gedurfde stap in deze moeilijkere periode maar we zien de toekomst rooskleurig in. Het kan alleen maar verbeteren eens alles weer terug wat normaler verloopt. Mensen zullen terug zin hebben om erop uit te trekken, zich mooi aan te kleden, feestjes te geven en om te gaan eten. We hopen dat de zaak kan groeien. We hopen in ieder geval op een beter seizoen. De coronacrisis maakt het ons niet gemakkelijk, maar ik bekijk het hoe dan ook positief!” (SM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.