Hele maand genieten van kerstsfeer in winterbar Barthazar

Jelle Neyens, Dries Vanhecke en Dieter Verbeest bij de loods waar Barthazar komt. Charlotte Verbeke ontbreekt op de foto. © JCR
Redactie KW

De winterbar Barthazar in een loods aan de Stationsstraat 98 zal heel december en begin januari de ‘place to be’ zijn voor de Ardooienaren. “In een kerstchalet in de loods zal je van 6 december tot en met 5 januari van volgend jaar kunnen proeven van een unieke kerstsfeer en een aantal evenementen”, zeggen initiatiefnemers Dries Vanhecke, Charlotte Verbeke, Dieter Verbeest en Jelle Neyens.

Het viertal heeft al wat ervaring met het uitbaten van winterbars. “We deden dat vroeger al in de chalets How How en De Hert op de Kerstmarkt in Roeselare”, zeggen ze. “Tussen pot en pint besloten we om een winterbar in eigen gemeente te beginnen. Omdat er hier in die kerst- en eindejaarperiode (en na de Sint-Maartensfeesten) simpelweg niets te doen is. Dankzij Barthazar kunnen de Ardooienaren nu feesten in eigen gemeente en moeten ze niet meer naar kerstmarkten en winterbars in Roeselare, Brugge of Kortrijk gaan. Verplaatsingen die toch altijd grote risico’s inhouden als je wat gedronken hebt.”

Geen overlast

Aanvankelijk dachten de initiatiefnemers aan het Volkspark als locatie voor hun winterbar. “Maar we stapten vrij vlug van dat idee af omdat outdoor organisaties veel risico’s inhouden door het weer. Uiteindelijk bereikten we een akkoord met de eigenaars van de loods in de Stationsstraat 98 om daar Barthazar onder te brengen. Burgemeester Karlos Callens en zijn schepencollege gingen vrij snel akkoord met onze plannen en zo kunnen we een maand lang een winterbar in eigen gemeente uitbaten.” De initiatiefnemers zullen de loods warm aankleden. “Binnenin de loods komt er een grote kerstchalet waar je gezellig iets kunt drinken, ook de typische winterdranken. Je kan ook proeven van een tapasplankje. Rond de chalet plaatsen we een 70-tal kerstbomen. Bij de loods is er een ruime parking die we zullen voorzien van de nodige verlichting, zodat je veilig kan parkeren.” Barthazar zal open zijn van donderdag tot en met de zondag met eventueel nog uitbreiding op woensdag. De donderdag en de zondag van 16 tot 23 uur, de vrijdag en de zaterdag tot 3 uur ‘s morgens. “We willen zeker geen overlast veroorzaken en daarom beperken we de openingsuren en -dagen. We doen aan het gemeentebestuur ook een aantal suggesties om overlast voor de buurt te voorkomen.”

Warmste Week

Dries, Charlotte, Dieter en Jelle zorgen ook voor enkele evenementen. “Op 8 december is er in het kader van de Warmste Week een namiddag ten voordele van de Brailleliga. Op 13 en 14 december is er een après-ski party. Ook van oud naar nieuw vieren we in Barthazar. Met een all-in concept waar je 75 euro voor betaalt. Daar komen misschien ook nog andere initiatieven bij. Momenteel zijn we nog volop bezig met de inrichting van de loods”, besluiten de organisatoren, die klaar zijn voor een drukke feestmaand. (Ivan Balliu)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier