Heel wat afhaalmogelijkheden in Moorslede

Birde Vanlerberghe van Bistro Chapoo in Dadizele. (foto JS) © Jan Stragier
Redactie KW

In Moorslede, Dadizele en Slypskapelle is er een groot aanbod aan afhaalmogelijkheden. Zo rekenen Birde en Nielsen van Bistro Chapoo op hun automaat, levering en afhaal.

Bistro Chapoo langs de Meensesteenweg in Dadizele zet na de tweede sluiting van de horeca in op zowel de gerechtenautomaat als op afhaling en levering. “Alle beetjes helpen”, aldus uitbaatster Birde Vanlerberghe.

Normaal is het in deze periode van het jaar heel erg druk voor de mensen van Bistro Chapoo, het restaurant langs de Meensesteenweg in Dadizele. “In oktober en november en april en mei zijn normaal gezien onze drukste maanden. In die maanden winkelen heel veel mensen in Floralux en daar pikken we ook een graantje van mee. Na een bezoek aan het tuincentrum kiezen veel klanten om hier iets te komen eten. Spijtig genoeg moesten we net in die maanden dicht nadat er strengere maatregelen werden genomen rond corona”, aldus uitbaatster Birde Vanlerberghe. Toch blijven zij en haar man Nielsen Messelis niet bij de pakken blijven. “Tijdens de eerste horecalockdown sprongen we niet onmiddellijk op de trein van de takeaway. Nu doen we dat wel. We kiezen voor een combinatie van onze automaat, afhaalgerechten en leveringen.”

Sinds kort staat er vlakbij het restaurant een automaat waar de mensen van Bistro Chapoo gerechtjes in plaatsen. “We merken wel dat dit aanslaat bij de mensen. Klanten kunnen nu ook gerechten kiezen vanop ons suggestiekaartje. Onder andere scampi’s en een vispannetje zijn best wel populair.” Toch zien Birde en Nielsen dat het een uitdaging wordt om de klanten te bereiken. “Voor ons voelt dit nu al aan als een lockdown, maar voor mensen buiten de horeca is dat nog niet helemaal het geval. We zijn wel blij dat we nu gekozen hebben voor afhaalgerechten. Zouden we dat niet doen, dan zou het moeilijker zijn om de dagen te vullen. Nu zijn we toch bezig en kunnen we onze gerechtjes verkopen. Alle beetjes helpen.”

Een overzicht van alle afhaalmogelijkheden:

Bistro Chapoo – Meensesteenweg 238, Dadizele – soep, hoofdgerechten, dessert in de automaat – enkele alcoholische dranken en hoofdgerechten af te halen. Automaat, afhaal mogelijk, levering mogelijk – contactgegevens: tel. 056 32 41 84, www.bistrochapoo.be, info@bistrochapoo.be.

Marhaba – Plaats 13, Dadizele – aperitieven, voorgerechten, hoofdgerechten, desserts – af te halen – contactgegevens: 056 50 97 19, www.resto-marhaba.be, info@resto-marhaba.be.

Bistro Du Chêne – Moorsledestraat 7, Dadizele – aperitieven, voorgerechten, hoofdgerechten, desserts – af te halen – contactgegevens: 056 50 26 63, www.bistroduchene.be, bistroduchene@gmail.com.

Via Vida – Ledegemstraat 20, Dadizele – aperitiefhapjes, tapas, Mexicaanse gerechten – af te halen – contactgegevens: 0475 32 93 74, www.viavida.be, viavida@telenet.be.

Historic – Plaats 1, Dadizele – aperitief, warme en koude gerechten, dessert – af te halen – contactgegevens: 056 50 60 17, www.restaurantdehistoric.be.

Frituur/Eethuis Crazy Chicken – Kleppestraat 15, Dadizele- frietjes en frituurgerechten – af te halen – contactgegevens: www.crazychicken.be.

Frituur ‘t Boeferke – Beselarestraat 33, Dadizele – frietjes en frituurgerechten – af te halen – contactgegevens: 0496 03 35 20, www.frituurboeferke.com, cindy.vandermeersch1@gmail.com.

Pitta Melita – Dadizeelsestraat 29 Moorslede – pitta en frituugerechten – af te halen – contactgegevens: 0484 91 09 57.

Frituur Nicole – Roeselaarsestraat 56, Moorslede – frietjes en frituurgerechten – af te halen – contactgegevens: 0475 72 34 72, www.frituurnicole.be.

Staat uw zaak nog niet opgenomen in de lijst, laat ons dat dan even weten via een mailtje naar redactie@kw.be.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.