Eurovisiesongfestival deze week en na de korte passage van Sennek dinsdagavond, was het boeken toe voor ons land? Hélemaal? Neen, natuurlijk niet. Sowieso zorgen onze experts weer voor klank en licht en neemt de Nederlandse kandidaat Waylon z'n Belgische dansers mee naar de finale op zaterdag, maar ook donderdagavond hadden we nog wat vaderlandse trots op het podium in Lissabon. West-Vlààmse trots zelfs!

© BELGA

Hoe het liedje 'Who We Are' van Jessika feat. Jenifer Brening, de kandidaten voor dwergstaatje San Marino ook alweer gaat bent u vast alweer vergeten, maar misschien herinnert u zich wel nog dat daar een stuk of vier robotjes meedansten. En die leken wel héél erg op de Zora Bots van het Oostendse robotica-bedrijf. Nu, zaterdag moet u ze - net als Sennek - niet meer zoeken in de finale, want ook San Marino wist zich niet te plaatsen voor de grote apotheose.

De Zora Bots werden oorspronkelijk ontwikkeld als zorgrobots, maar hebben dus ook tegenwoordig ook toepassingen in de showbizz! De Zora persrobot was vrijdagochtend nog niet wakker voor een reactie...

(FV)

Eurovisiesongfestival deze week en na de korte passage van Sennek dinsdagavond, was het boeken toe voor ons land? Hélemaal? Neen, natuurlijk niet. Sowieso zorgen onze experts weer voor klank en licht en neemt de Nederlandse kandidaat Waylon z'n Belgische dansers mee naar de finale op zaterdag, maar ook donderdagavond hadden we nog wat vaderlandse trots op het podium in Lissabon. West-Vlààmse trots zelfs!Hoe het liedje 'Who We Are' van Jessika feat. Jenifer Brening, de kandidaten voor dwergstaatje San Marino ook alweer gaat bent u vast alweer vergeten, maar misschien herinnert u zich wel nog dat daar een stuk of vier robotjes meedansten. En die leken wel héél erg op de Zora Bots van het Oostendse robotica-bedrijf. Nu, zaterdag moet u ze - net als Sennek - niet meer zoeken in de finale, want ook San Marino wist zich niet te plaatsen voor de grote apotheose.De Zora Bots werden oorspronkelijk ontwikkeld als zorgrobots, maar hebben dus ook tegenwoordig ook toepassingen in de showbizz! De Zora persrobot was vrijdagochtend nog niet wakker voor een reactie...(FV)