Havens van Zeebrugge en Antwerpen maken indruk in Nagoya in Japan

Redactie KW

Tijdens het staatsbezoek aan Japan hebben Eddy Bruyninckx, CEO van de Antwerpse haven, en Joachim Coens, CEO van de haven van Zeebrugge, in Nagoya een presentatie gegeven over de troeven van beide Vlaamse havens aan een publiek van niet minder dan 860 Japanse maritieme toplui.

Het jaarlijkse Port of Nagoya event, een get together van Japanse rederijen, verladers, expediteurs en havenautoriteiten waarop beide havens waren uitgenodigd, was het kader waarin Bruyninckx en Coens het Vlaamse havenlandschap belichtten, met een bijzondere aandacht voor Antwerpen en Zeebrugge. “We hebben bij het aanwezige publiek een sterk vertrouwen in de beide havens gevoeld“, zei Eddy Bruyninckx na afloop. De topman van de Antwerpse haven maakt zich sterk dat de interesse zich zal vertalen in extra aanlopen van Japanse rederijen naar beide havens.

Zowel Antwerpen als Zeebrugge hebben goede economische banden met Japan. De rederij NYK Line heeft verschillende aanlopen in Antwerpen, zowel met container-, roro- als breakbulkschepen. Ook MOL, K Line, Eukor en WWL varen regelmatig op Antwerpen. Zeebrugge, de grootste autohaven ter wereld, ziet op jaarbasis bijna 40% van de 2,4 miljoen nieuwe auto’s die behandeld worden, uit Japan komen.

De sterke banden die beide havens onderhouden met Nagoya, de vierde stad van Japan, zijn niet vreemd aan dit succesverhaal. Antwerpen heeft al bijna 30 jaar een zusterverdrag met Nagoya, en ook Zeebrugge ondertekende in 2013 een vriendschapsverdrag met deze havenstad. Donderdag wordt in Nagoya de verscheping van de tien miljoenste Japanse wagen naar België in de kijker gezet, in aanwezigheid van onder meer Z.M. de Koning en de beide havenbazen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.