Vernauwing Montgomerydok moet Oostende beter beschermen tegen overstromingen

Bron: Belga

Dit jaar reserveert Vlaanderen 600.000 euro om het Montgomerydok in Oostende te vernauwen tot 22 meter. Die vernauwing moet helpen om het overstromingsrisico te beperken. Dat heeft minister van Openbare Werken Lydia Peeters (Open VLD) geantwoord op een vraag van Vlaams Parlementslid Brecht Warnez (CD&V).

“Het beschermen van Oostende en omstreken tegen stormvloeden is een prioriteit. Het is vandaag een van de belangrijkste natuurlijke bedreigingen aan onze Noordzee”, aldus Warnez.

Laaggelegen stadscentrum

Voor de bescherming van Oostende en omstreken tegen de risico’s van hevige stormvloeden vanuit zee, werd gekozen voor de uitbouw van een bescherming rondom de haven. Verschillende deelzones van deze beschermingsgordel werden reeds uitgevoerd. De zone rond het Montgomerydok is voor Vlaanderen dit jaar een prioriteit.

“De laaggelegen kaaien rondom het Montgomerydok in Oostende vormen nog een zwakke schakel in de overstromingsbescherming van het laaggelegen stadscentrum van Oostende tegen stormvloeden vanuit zee”, legt Brecht Warnez uit. Om het overstromingsrisico bij stormvloeden te beperken, wordt het dok vernauwd van 45 naar 22 meter.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.