Twee cruiseschepen in Oostendse haven wijzen op bescheiden heropleven van sector

De National Geographic Explorer verliet ca. 16.30 uur de haven met bestemming Caen. © (Foto ML)
Redactie KW

Na het virusverdriet van de laatste twee jaar zien we dat ook het cruiseverkeer op Oostende zich bescheiden aan het herpakken is. Zo lagen er vandaag zelf twee cruisevaartuigen aangemeerd.

Omwille van de geringe diepgang spitst de Oostendse haven zich enkel toe op de kleinere cruiseschepen die meestal luxueuze themavaarten aan een kapitaalkrachtig publiek aanbieden. Voor corona mocht de haven in het cruisesezoen gemiddeld tussen de 10 à 15 cruiseschepen verwelkomen aan de kade achter het treinstation. Dit jaar zijn er tot vandaag vier aanlopen geweest van dit type vaart.

Omstreeks 16.30 uur vertrok de National Geographic Explorer met 99 bemanningsleden aan boord en 54 passagiers richting het Franse Caen. Het schip kwam vanmorgen om 7.30 uur toe uit Antwerpen. De statige driemaster Sea Cloud Spirit arriveerde vanmorgen om 7 uur, met gemondmaskerde crew, uit het Engelse Porthsmouth, heeft 80 bemanningsleden en 54 passagiers aan boord en vaart omstreeks 21 uur af naar Antwerpen.

Dit jaar doet de Sea Cloud Spirit zeker nog een keer de Oostendse haven aan en wordt ook nog de windjammer Amsterdam verwacht. Bij monde van communicatieverantwoordelijke Lara Braems drukt het havenbestuur zijn tevredenheid uit over de heropleving van de cruisetrafiek in de haven. (ML)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.