In het vijf minuten durend filmpje steekt MBZ - in het West-Vlaams - de loftrompet op voor Joachim Coens, die naast burgemeester van Damme sinds kort ook partijvoorzitter is van CD&V. Bovendien is hij, samen met Georges-Louis Bouchez van MR, federale informateur.

"Het is niet eenvoudig om in de voetsporen van Pierre Vandamme of Fernand Traen te treden", klinkt het. "Maar voor Joachim moest het sneller en moderner gaan. Hij was zeer gedreven en vastberaden. Vandaag speelt Zeebrugge weer een eersterangsrol."

Bekijk de video hier:

In het vijf minuten durend filmpje steekt MBZ - in het West-Vlaams - de loftrompet op voor Joachim Coens, die naast burgemeester van Damme sinds kort ook partijvoorzitter is van CD&V. Bovendien is hij, samen met Georges-Louis Bouchez van MR, federale informateur."Het is niet eenvoudig om in de voetsporen van Pierre Vandamme of Fernand Traen te treden", klinkt het. "Maar voor Joachim moest het sneller en moderner gaan. Hij was zeer gedreven en vastberaden. Vandaag speelt Zeebrugge weer een eersterangsrol."Bekijk de video hier: