Hart van ijs op de Grote Markt smelt voor shoppers

In de Ieperse binnenstad staan acht grote ijsdecoraties waarin balletjes zitten verborgen. Wie het aantal balletjes kan raden in het hart van ijs op de Grote Markt en in de ijskubussen in de winkelstraten, maakt kans op een Ieperse kadobon ter waarde van 100 euro. Er zijn 100 cadeaubonnen te winnen.

Op foto staan schepen Valentijn Despeghel, Jurgen Crombez, ijssculpturist Bart Steegmans, schepen Diego Desmadryl, Patrick Vandenbussche, Marc Geerits en Chris Bevernaege.© EG
Op foto staan schepen Valentijn Despeghel, Jurgen Crombez, ijssculpturist Bart Steegmans, schepen Diego Desmadryl, Patrick Vandenbussche, Marc Geerits en Chris Bevernaege.© EG

De stad Ieper trekt samen met de vzw Centrummanagement Ieper de Valentijnsactie op gang met een wedstrijd. “Samen met medevoorzitter Marc Geerits en het bestuur, hebben we beslist om de eerder opgeschorte eindejaaractie uit de diepvriezer te halen”, vertelt Jürgen Crombez, voorzitter vzw Centrummanagement Ieper.

Hart onder de riem

“We plaatsten acht ijskubussen in onze binnenstad die gevuld zijn met ballen. De combinatie van een speurtocht naar de kubussen, het raden van het aantal ballen én het shoppen kan de stad weer wat uit zijn winterslaap halen . Voor we begin maart onze opendeurdagen hebben, wilden we met de vzw Centrummanagement Ieper de handel nog een duwtje in de rug geven met deze actie. Alle handelaars uit het centrum kunnen meedoen. De kans op winnen voor de deelnemers is dus groot.”

“Februari is altijd een kalme periode, maar dit weekend is het Valentijn. Wij zijn er praktisch zeker van dat dit nu de ideale periode is om onze actie uit te rollen”, vervolgt Diego Desmadryl, schepen voor Economie. “We hopen daarmee de handelaars een hart onder de riem te steken. We kunnen ons dan volop focussen op de lente, een periode waarin we opnieuw iets meer mogen en iets meer kunnen. Hopelijk dan ook met de heropening van de horeca, het mooie weer en de terrasjes waarmee we met zijn allen terug het normale kunnen hernemen.”

Deelnameperiode

De ijssculpturen staan in de Diksmuidestraat, Menenstraat, Rijselstraat, Boomgaardstraat, Boterstraat, Tempelstraat, Stationsstraat en Grote Markt. Deelnemen kan tussen 12 en 28 februari door bij de handelaars in het centrum te winkelen. Bij elke aankoop krijgt de klant een invulkaart waarbij hij of zij het aantal balletjes in de kubussen kan raden. De actie loopt zolang de voorraad deelnameformulieren strekt en kan vervroegd worden afgesloten als de ijskubussen sneller dan verwacht wegsmelten.

Het volledige reglement is terug te vinden op de website www.shop-in-ieper.be of bij de dienst lokale economie. (EG)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.