Hanssens Catering Gullegem pompt 15 miljoen euro in nieuwe site

De producent en leverancier van maaltijden gaat een nieuwe vestiging bouwen, goed voor een investering van ongeveer 15 miljoen euro. Dat kondigt het West-Vlaamse bedrijf aan tijdens een bezoek van Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V), die donderdag een kijkje ging nemen in het kader van de methodiek “Gezonde school”.

De nieuwe site in Gullegem staat in 2019 op de planning. © (Hanssens Catering Gullegem)

Hanssens Catering vierde in 2017 nog zijn vijftigste verjaardag. Het familiebedrijf is inmiddels al toe aan de derde generatie en blijft groeien. Hanssens Catering is vooral gekend voor het maken en aanbieden van schoolmaaltijden in basis- en secundaire scholen, van West-Vlaanderen tot de regio Brussel, met vestigingen in Brussel, Oosterzele en Gullegem. Waar het bedrijf actief is in scholen, heeft het een marktaandeel van ongeveer 20 procent. En er zit nog rek op.

“Daarom plannen we een nieuwe vestiging een beetje verderop. Tegen september 2019 moet die klaar zijn. Het is de bedoeling meer maaltijden te maken. We mikken ook op de Noord-Franse markt. We zitten bijvoorbeeld op amper 20 kilometer van Rijsel”, aldus Arthur Hanssens. Het bedrijf zal ongeveer 15 miljoen euro investeren en maakt zich sterk dat de groei zal gepaard gaan met meer jobs.

Innovatief is dat het bedrijf de site zal openstellen voor scholen om kinderen bewust te maken van een gezonde voeding. Het bedrijf zelf maakt er een erezaak van om iedereen een gezonde, gevarieerde maaltijd voor te schotelen. “Ongeveer 85 procent van de leerlingen eet ‘s middags warm op school. Het is dus uitermate belangrijk dat ze een evenwichtige voeding krijgen. We streven naar gezondheidsbevordering bij kinderen, maar ook bij (jong)volwassenen.”

Burgemeester Jan Seynhaeve (CD&V) is tevreden dat het bedrijf in Gullegem bouwt. “We hebben er hard voor gewerkt. Het is een uitstekende zaak dat Hanssens Catering hier verankerd blijft”, aldus Seynhaeve. Met de E403, de A19 en de E17 is Gullegem voor het bedrijf de ideale uitvalsbasis om alle scholen te bedienen. Bovendien voert het bedrijf groenten in vanop de Roeselaarse REO Veiling.

Minister Crevits stak zelf ook de handen uit de mouwen tijdens de rondleiding en kon niet weerstaan aan soep met balletjes.

(Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.