Hans Depoortere neemt eind deze maand afscheid van wijnhandel El Pozo

Redactie KW

Schoonbroers Koen Vandebroucke (52) en Stefaan De Vestele (48) uit Sint-Michiels nemen vanaf 1 april het roer over in Wijnhandel El Pozo langs de Gistelsteenweg, want wijnhandelaar Hans Depoortere (60) uit Varsenare neemt na 18 jaar afscheid van zijn zaak. “Ik zal El Pozo missen en vooral ook mijn trouwe klanten.”

“Eigenlijk kwam het overnamebod twee jaar te vroeg”, vertelt Hans. “Ik wou nog twee jaar verder werken en dan een overnemer zoeken.” Maar dat was buiten Koen Vandenbroucke gerekend. “Koenwas een vaste klant en vroeg me op de man af wat moet dat hier kosten”,lacht Hans. “El Pozo is mijn kindje. En het klikte met Koen, dus voelde het voor mij wel goed om de zaak aan hem over te laten. Wie weet kwam datzelfde bod er niet meer binnen twee jaar. Dus hakte ik de knoop door.”

Volgend weekend, op vrijdag 24 maart en zaterdag 25 maart, biedt Hans Depoortere aan alle klanten een glas cava aan als afscheidscadeau voor de jarenlange trouw. “Want ik ben mijn trouwe klanten enorm dankbaar”, zegt hij. “Zelfs de laatste jaren, met de wegenwerken hier in de Gistelsteenweg, hebben ze mij niet in de steek gelaten. De zaken Le Petit Patron en El Gato Negro zijn al klant sinds het begin van El Pozo tot vandaag. Dat betekent toch iets.”

“Onder meer dankzij dat trouw klantenbestand ziet Koen Vandenbroucke helemaal zitten. “Ik kom uit de transportsector en was toe aan een nieuwe uitdaging. Zelf ben ik hier al jaren klant. De vakkennis en bekwaamheid van Hans zijn onbetaalbaar. Daarom willen we hem zeker in het begin nauw betrekken bij de zaak. Ik heb een passie voor wijn, maar niet de kennis en ervaring van Hans. Hij zal ons in Spanje bijvoorbeeld voorstellen aan de wijnboeren en producenten.”

“Sommige mensen daar zijn echt familie geworden”, zegt Hans. “Daarin zullen Stefaan en Koen nog moeten groeien. En ik moet hen zeker nog wat Spaans leren, want de taal kennen, is toch essentieel.”

Koen en zijn schoonbroer Stefaan De Vestele behouden het concept van El Pozo, maar willen wel eigen accenten leggen. “We zijn al gestart met opfrissingen achteraan in de zaak. Later willen we ook de voorkant aanpakken”, legt Stefaan uit. “Voor mij is dit een hele nieuwe wereld. Als zelfstandige help ik kmo’s met hun personeelsbeleid. Dat zal ik blijven doen. El Pozo komt er dus bij. Ik zal me toeleggen op de administratie, Koen wordt meer het gezicht van de zaak.”

Hans heeft nog geen concrete plannen na 1 april. “Ik wil niets vastleggen. Ik wil elke dag kunnen doen waar ik zin in heb en vooral kunnen vertrekken naar Spanje wanneer ik daar zin in heb. Geen verplichtingen meer.”

(IN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier